Praktické pouzdro na baterie

Každý, kdo fotografuje digitálním přístrojem mi asi potvrdí, že kromě přístroje je to po technické stránce „o bateriích a paměti“ – tedy ne lidské, ale té vložené do přístroje…

Krabička na 5 disket
Krabička na 5 disket

Protože digitální přístroj je velký žrout energie i paměti, na celodenní „fotografický“ výlet si beru nejméně 2 sady akumulátorů a zásobní paměťovou kartu. A protože nepovažuji za optimální nosit akumulátory volně v kapse nebo v brašně (většinou to jde do té doby, než nějaký vytrousíme a nebo než se zkratují o klíče nebo další příslušenství), vyrobil jsem si pouzdro, do kterého můžeme uložit základní příslušenství, potřebné na jednodenní výlet.

Co pro výrobu potřebujeme?

  • Polyetylénovou krabičku na 5 disket 3,5″ z prodejny počítačového příslušenství
  • Plastovou destičku nebo fólii silnou cca 1 mm, rozměrů cca 15 x 10 cm, dostatečně tuhou a lepení schopnou – já jsem pro nedostatek vhodného materiálu použil ½ psací podložky A5, Koh-i-noor Č. Budějovice č. 331004 z papírnictví za 8,- Kč
  • Cca 25 cm samolepícího těsnění na dveře
  • Lepidlo podle použitého druhu plastu (vteřinové, Chemoprén)
  • Nůžky, pravítko, tužku
  • Cca půl hodiny času
Plastová vložka
Plastová vložka

Postup je jednoduchý. Plastovou destičku rozstříháme a vyrobíme základnu o rozměrech 93 x 95 mm a přepážky, vysoké cca 10 mm. Za pomoci vteřinového lepidla nalepíme přepážky podle obrázku na základnu a necháme zaschnout. Poté nalepíme ještě těsnění pro zabránění samovolnému pohybu paměťové karty a baterií.

Konečná podoba výrobku
Konečná podoba výrobku

Na obrázku je záložní paměť pro názornost volně uložena v příslušné přihrádce. Protože však toto pouzdro není pracho- ani vodotěsné, ve skutečnosti ukládám paměťovou kartu nejdříve do plastového pytlíku, případně ji balím do alobalu – nejdůležitější je ochránit kontaktní konektor před znečištěním a poškozením.

Napsat komentář