Reportáž z dubnového FOTOpiva a pozvánka na 11.5.2011

Těsně po fotoakci v Kutné Hoře se scházíme na našem pravidelném FOTOpivu. Pro přeplněnost Kovárny jsme tentokráte okusili nové prostředí. Díky vám, našim čtenářům, jsme se dostali do vodáckého Klubu Válec, který se skromně krčí za tělocvičnou TJ Sokol Vinohrady v Riegrových sadech. Díky za dobrý tip.

FOTOpivo - Klub Válec 2

Zpočátku to vypadá, že mnoho fotografů zmohla vycházka po Kutné Hoře či za řídkou účast může dokonalé maskování zmiňovaného klubu. Nakonec se však scházíme ve slušném počtu a může se začít. Při skromnějším, ale výborném jídle stačíme probrat pár x-pozičních organizačních věcí, a tak virtuálně putujeme s Bitovodem na jeho připravovanou vernisáž do Tmaně a následně ještě teoreticky organizujeme logistický oříšek přesunu do Lanškrouna, kam jsme ve stejnou dobu pozváni na Muzejní den a s tím spojené “Fotografické dvorky”, kde představíme i pár našich fotografií.

Fotopivo 3

Ač místnost při příchodu z prosluněného dne vypadá velice potemněle, je její osvětlení poměrně dostačující a fotografie se na dlouhém stole pěkně vyjímají. Nebojácně zahajuji se svými kostlivci ze sobotních toulek a vypadá to, že se zubaté obrázky navzdory jejich hektickému zpracování líbí. V kutnohorském duchu pokračuje i Bitovod a představuje svoji variaci plyšáka na výletě, která přítomné pobavila a ještě jsme mohli díky chybě minilabu posoudit vhodnost lesklého či matného materiálu na tuto sérii. Černobílou linii fotografií drží i Kačka.

FOTOpivo - klub Válec 1

Po domácí scéně se na stole začínají objevovat exotické dálavy, lidé jiných odstínů a zvěř neobvyklých barev. Michal po delší odmlce představuje svoji kolekci afrických wildlife fotografií a je se na co dívat. Martin nás přenáší více na východ a jeho asijská reportáž vyvolává mnohé diskuse mezi přihlížejícími. Dáša dneska nechala fotografie doma a přinesla raději rovnou celou fotoknihu ze svého cyklovýletu po severu Evropy. I přes čistě dokumentační hodnotu pro účastníky, bez větší selekce či ambicí na výstavní fotografie, je opět tento druh prezentace fotografie hodnocen velice kladně a zdá se, že ve fotoknihách je asi mezi amatérskými fotografy velká budoucnost. Po delší době jsme mezi sebou přivítali dávného nestora FotoPrůvodce – Oťáka a doufáme, že příště to bude i s Boženkou. Nechybí ani stálý Lanškrounský zvěd Vladimír a i jmenovci Kopřivové jsou zde také v plném počtu. Povedený večer v příjemném prostředí klubu Válec.

Nezbývá mi, než vás pozvat na další naše fotografické setkání u piva, které bude opět v Holešovicích, v restauraci Na Kovárně, kde máme 11. Května 2011 od 18:00 rezervovaný salónek. Budeme se těšit na vás i vaše fotografie.

Napsat komentář