Fotografický jarní výlet s tajným cílem – Kutná Hora

A je to tady. Budík řinčí jak splašený a tělu se nějak nechce… vždyť je taky sobota. Venku ale již nesměle vykukuje Slunce a šmolka za střešním oknem avizuje parádní počasí. Tak hurá na nohy a rychle na sraz výletu s tajným cílem, který pro nás připravila Kačka s Bitovodem.

Kostnice

Už ve vlaku do Prahy začínám nad mapou a jízdním řádem přemítat, kam že to budou směřovat dále naše kroky a pár tajných tipů se již rýsuje, ale uvidíme, překvapení je překvapení. Na místě srazu již čeká Dáša a společně vyhlížíme ty tajnůstkáře. V 9.10 mi to nedá a volám Kačku, zda není něco špatně. Ta mi na oplátku mává přes magistrálu. Budiž ji však odpuštěno, GPS nevlastní tak dlouho 😉 a odchylka 30metrů není až tak velká, nicméně ve městě může být fatální 🙂 Nakonec se celá parta schází v pohodě u pokladen a všichni netrpělivě čekají na prozrazení cíle našeho dnešního fotovýletu. Kutná Hora! No paráda, tam sem již dlouho nebyl a je asi ten pravý čas přepočítat lebky v Kostnici.

Zvířátka

Zkušená organizátorka nás tlačí kupředu, do vagónu, kde mají ta správná kupátka pro 11 dospěláků a nějakou tu fotohavět. Pohodlně usedáme, ale žádné flákání nás teda nečeká. Kateřina okamžitě rozdává fotokřížovku na cestu a my zjišťujeme, jak jsme ……. Nakonec skoro všichni zvládají doplnit všechna písmena na svoje místo a nikomu se dokonce, díky luštění, nepodařilo ani přejet. Průvodčí již něco ve vlaku naznačoval o davech lidí, ale teprve realita na nástupišti ukazuje, kolik lidí se nám bude motat v záběrech. Uff, naštěstí většina mizí do připravených autobusů a motoráků, odjíždí směr centrum a my se tak můžeme vydat volným krokem skoro prázdnými ulicemi.

Barbora - interiér

Fotit se začíná skoro okamžitě (někteří tedy nevydrželi již ve vlaku), ale první zastávku našeho volného programu máme v Kostnici. Kačka je na nás tentokráte hodná a nezadává žádná pevná témata a hlavním cílem je se dobře pobavit. No tak, šup na hřbitov a na kosti. Bitovod se svojí dcerou vytahují plyšáka a oživují dávný projekt Emičky na výletě. Skupina se začíná pomalu dělit na menší skupinky, které se přes den vzájemně prolínají, slučují či vyměňují, tak jak se potkáváme v různých fotogenických částech města. Prostě taková naprosto pohodová sobotní vycházka prosluněnou Kutnou Horou.

uličky

Po obědě, který byl zamluven v restauraci „V Ruthardce“, a kde byly naplněny všechny naše nižší pudy, jsme mohli v klidu pokračovat směr sv. Barbora, která byla takovým malým vyvrcholením naší výpravy. Samozřejmě se fotilo i cestou zpět až na nádraží KH město, odkud jsme se měli přepravit místním motoráčkem na hlavní a tam rychle na rychlík do Prahy. Na malém nádražíčku je poměrně dost lidí, kteří mají stejnou taktiku ústupu z Kutné Hory jako my, takže vládnou obavy o kapacitu vlaku. Kačka nás však ujišťuje, že do třech vagónů „810“ se tohle musí vejít. A jéje, ze zatáčky se ale valí jen jeden vagonek a na nádraží vládne malé zděšení, které má ve tváři i průvodčí a fíra. Nakonec se všichni do vlaku dostáváme, i když někteří stojí jen na jedné, a někteří dokonce ani ne na své noze. Po první vyhybce jsme se ale pěkně setřásli, takže ani tato krátká sardinková epizoda nám nemůže pokazit parádní den s fotoaparáty na krku.

Sv. Barbora

Večer na Hlavním nádraží, již nezbývá, než jen pochvalně zamručet Kačce a Bitovodovi za organizaci pěkného výletu a můžeme se spokojeně rozprchnout do svých obydlí.

A nezapomeňte navštívit i související odkazy (vlevo nahoře), kde najdete fotogalerie některých účastníků výletu, včetně 5-ti leté Bětky, která nám dává pěkně zabrat 🙂

3 komentáře u „Fotografický jarní výlet s tajným cílem – Kutná Hora“

  1. Příště jedu taky

    Ahoj přátelé fotografie,

    po přečtení článku, se těším na další fototoulky!!!

    Rád se připojím!!!!

    Už se něco dalšího plánuje????

    S přáním dobrého světla.

    Petr

    Odpovědět
    • příště jedu taky

      Určitě, stačí sledovat Paladix. Akcí pořádáme za rok vždy několik, ať už jednodenních jako byla tahle nebo i vícedenních jako je třeba XPO.

      Odpovědět
  2. …škoda

    Vidím, že se výlet povedl. Škoda, že byl cíl tak tajný. Je to naším směrem, vědět, že jedete do KH, jeli bychom se synem s Vámi, je to naším směrem, jsme z Nymburka 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář