Reportáž z říjnového FOTOpiva a pozvánka na FOTOden 17.11.

Říjnové FOTOpivo proběhlo 20.10.2010 v restauraci Na Kovárně.

říjnové Fotopivo 1

Ještě před prezentací fotografií, které většina přinesla, za což jim patří velký dík a pochvala, nám Hamar představil svoji inovovanou kolekci neoprenových ochranných oblečků pro naše fotoaparáty a objektivy, což v řadách reportážníků a wildlife fotografů vyvolalo lehké vzrušení. Pavel rozdal fotografické knihy od Zoneru na recenze, které jsme stačili řádně prolistovat a okomentovat. Opět to byly zajímavé kousky a Pavel je nemusel nikomu ani vnucovat. Rozebráno bylo hned, takže se máte určitě na co těšit.

říjnovo FOTOpivo 2

Pak už přišly na řadu klasické fotografie všech možných žánrů, velikostí i barev. Hamar opět nezklamal, potvrdil svoji profesionalitu a ukázal dech beroucí letecké záběry z letecké show AXALP, Richard přinesl exotickou, pěkně ztvárněnou krajinu a já to proložil Řevnickým ochotnickým divadlem. Bitovod pokračoval ve své dřevorubecké sérii z minulých setkání, ale tažné koně tentokráte nahradili dřevorubci. Druhá půlka jejich nerozlučného fototeamu, Katox, vytáhla tentokráte streetfoto, které také zaujalo. Bylo toho hodně. Exotika,

říjnové FOTOpivo 3

flora, fauna, mlhy, slunce, dokument a našli se i nějací ti domácí mazlíčci, které tentokráte ulovil
ortodoxní wildlife fotograf MKR. Jeho úlovek měl 3,3 kg, 49 cm a MKR mu říkal Rosťo. 🙂 Vláďa z Lanškrouna opět nechyběl a přivezl ukázkové práce nejen svoje, ale i jejich fotoklubu a navnadil nás na ukončený projekt o Sudetech a jeho finální prezentaci, která momentálně probíhá ve výstavních prostorách.

Večer se vydařil po všech směrech a nás čeká další, tentokráte celodenní, setkání s večerním FOTOpivem.
17. Listopadu 2010 je svátek, takže nebudeme zahálet a vyrazíme do pražských ulic a budeme fotit, fotit a dobře se bavit. Až se řádně unavíme focením, zajdeme večer na Kovárnu na příjemné osvěžení a doplnění sil.

Takže co? Kdy? Kde?

Co: focení ranních mlh (budou-li), focení industriálu, města, lidí, hřbitovů, dopravy …
Kde: Holešovice, Libeň, Karlín, … možná i centrum (dle případných shromáždění či nepokojů)
Kdy: 17. listopadu 2010 v 8:00 před McDonaldem na Metru Holešovice

Kdo odmítá ráno vstávat může se připojit cestou, či dorazit až na večerní FOTOpivo na Kovárnu.
Většina na mě spojení máte a kdo ne, tak si o něj napište na e-mail zde na stránce, nebo mi nechte spojení na Vás v reakcích na článek a já Vám ho zašlu.

POZOR!!!

Kdo fotí přes den, nepotřebuje fotky večer. Kdo přes den nefotíte, přineste fotky. Pokud bude nálada a čas, můžeme si čerstvé foto ukázat na notebooku.

3 komentáře u „Reportáž z říjnového FOTOpiva a pozvánka na FOTOden 17.11.“

Napsat komentář