Tématický domácí fotoúkol – 1. máj…

…aneb fotografické ztvárnění Prvního máje – Svátku práce, ale i lásky.

Milí čtenáři, možná už začínáte trochu tušit, co jsme to na vás tentokrát ušili. Ano, tušíte správně, tímto dostáváte od redakce dobrovolný domácí úkol na téma První máj. Jak jsme zjistili v redakčních kuloárech, každý chápe tento den v roce z pohledu trochu odlišné symboliky.

Původně jsem vás chtěla navádět především abyste se rozhlédli po parcích a jiných přírodních zákoutích po mileneckých párech, které se v duchu romantického zvyku líbají pod rozkvetlou třešní (připadné nejasnosti v určování kvetoucích dřevin promineme vám i milencům). Nicméně je možné, že někteří z vás se v roli paparazziů nebudou cítit ve své kůži a tak rozšířím fototéma i na onen méně romantický aspekt Prvního máje, kterým je srocení davů na náměstích a bulvárech v rámci Svátku práce. I když … kdo ví, … ke kterému tématu bude třeba více odvahy. (Ne, nechci zpochybňovat podíl práce na polidštěni opice … práce je jistě srkznaskrz kladná činnost.)

Ale abychom neodbíhali od tématu: chceme, abyste nafotili dokumentárně-uměleckým pojetím některý z uvedených rituálů. Pokud se vám podaří zachytit tyto zvyky v dalších souvislostech, budeme jen rádi.

Prosíme, abyste nesahali do svých šuplíčků a fotili pokud možno letošní, t.j. aktuální děje. Pokud nebudete moci pořídit čerstvý obrazový materiál, tak zašlete co máte. Snímky opatřete datem vzniku – pokusíme se vytvořit jakousi “retro” kategorii. Tu ale budeme muset asi posuzovat přísnějším okem.

Snímky posílejte v rozlišení max. 800×600 pixelů ve formátu jpeg na adresu redakce. Naši redaktoři vyberou z vašich příspěvků ty nejzajímavejší, opatří je komentářem a vystaví na stránkách Paladixu. A možná i nejaký symbolický dáreček vítězům se najde. Ale kvůli dárečkům to určitě neděláte, děláte to jistě proto, že to znamená pro vás výzvu. Výzvu, jak se dokážete poprat s tématem, které nevzniklo ve vaší hlavě. A jestli jste na zadaném tématu našli něco inspirujícího, můžeme se o to víc těšit na výsledky vaší práce v terénu.

A teď ještě termín – odevzdávejte do 30.5.2002.

2 komentáře u „Tématický domácí fotoúkol – 1. máj…“

  1. Já jsem splnil… :-))

    Nemám ještě vyvoláno, ale proti původnímu očekávání jsem na jednom místě vyfotil skoro celý film… Z toho přece musí něco vyjít… :-)))

    Odpovědět
  2. skvely napad

    skvely napad, doufam, ze se chytlo dostatek fotografu, tesim se na vysledky, sam jsem zkousel foceni majalesu a musim byt hodne sebekriticky, o to vice ocenim praci jinych

    Odpovědět

Napsat komentář