V jednoduchosti je síla!

Čistě náhodou jsem se dostal na stránky španělského fotografa Chema Madoz a hned mě zaujaly jeho fotky. Zaujaly mě především tím, jak jsou jednoduché. Žádné zbytečné věci na snímku nejsou. Jen hlavní motiv a nic víc. Mnohem zajímavější ale je to, jak si dokáže ještě s tím hlavním motivem hrát. Dává totiž do souvislosti věci, které spolu běžně vůbec nesouvisí a přitom to na těch fotkách vypadá, jako by to bylo naprosto přirozené (např. místo odkapávače na talíře pouliční kanál, místo ohně zápalky kresba ve dřevě, místo listu knihy zrcadlo, místo zábradlí hůl a další a další). Všechny ty fotky jsou tak precizně udělané, že si kolikrát na první pohled ani nevšimnete, že by na nich mělo být něco zvláštního. Každopádně na mě všechny ty fotky udělaly hodně dobrý dojem.

Pokud byste si jeho fotky chtěli prohlédnout v rozumném rozlišení na jednom místě, klikněte sem.

6 komentářů u „V jednoduchosti je síla!“

    • fotky pro dobrou náladu

      Taky mě občas (ale vélmi zřídka) napadne podobný nápad. Ale ještě to tak umět takhle zpracovat. Když mě zase podobná myšlenka vyvstane, podívám se na tyhle obrázky a hned si uvědomím marnost svého snažení. Dokonalé.

      Odpovědět
  1. Fantazie

    Fantazii lze tomu chlapíkovi opravdu závidět. Má opravu úžasné nápady a schopnost je dotáhnout, a to se cení.

    Odpovědět
  2. perfetkní

    Opravdu plné čerstvých nápadú, kreativní, lehká hra s námětem, byl to zážitek prohlédnou si je. Tiše mu závadím a Vám děkuji za tip na krásnou “i-výstavu” :))

    Odpovědět
  3. :)) joo

    s takovou lehkosti, s takovou hravosti.

    ze zacatku jsem si rikal co te to za blbinky – presvedcil me, dokonale. kralovsky se bavim.

    Odpovědět

Napsat komentář