Změna je život…

Paladix tu s námi je už skoro devět let. Za tu dobu nejen několikrát změnil svůj kabát, ale rozrůstala a měnila se redakce i obsah magazínu. Časy se mění, zaběhnuté se stává všedním a je asi ta správná doba stagnující stránky znovu proměnit a probudit k životu.

Paladix byl, je a jistě ještě dlouho bude, troufám si říci, hlubokou studnicí vědomostí pro širokou fotografickou veřejnost. Jeho dnešní podoba vznikala dlouhé měsíce a roky díky obětavým členům redakce i externím dopisovatelům, kteří byli ochotni se se čtenáři podělit o své vědomosti z fotografického oboru. Ovšem čas letí, redaktoři i autoři se postupně unavují a nápady na články přicházejí čím dál tím méně. I proto se jednoho dne sešlo pět urostlých chasníků, dali hlavy dohromady a řekli si, že tuhle stránku vyhasnout nenechají a pokusí se vzkřísit její nehynoucí slávu… (Sakra, ani nestoři české pohádkové literatury by to nenapsali lépe 🙂)

Ale vážně. Opravdu se nás sešlo pět a opravdu jsme začali přemýšlet co s fotografií a Paladixem dále. Trvalá přízeň vás, fanoušků této stránky, ukazuje, že klasická podoba časopisu mnoha čtenářům vyhovuje – radikální zásah tedy není třeba. Jak ovšem obsah stránky oživit? Po dlouhých hodinách diskuzí jsme dospěli k názoru, že nejlépe bude staronové stránky posunout směrem k živější, částečně deníkové podobě. Chceme se společně více zabývat fotografováním a fotografií vůbec. Nová podoba Paladixu bude do značné míry založená na naší společné komunikaci a názorech vás – čtenářů. Chceme více diskutovat, ne jen pasivně číst. Zkusíme třeba lehce nahlížet i do jiných oblastí umění a kultury, věříme, že se nám podaří zorganizovat čas od času různé akce či výstavy.

Jak se tedy web Paladixu promění? Především se na tomto místě začnou objevovat opět častěji příspěvky různého fotografického rázu. Budou třeba i kratší, ale předpokládáme, že o to delší diskuse by se pod těmito krátkými zamyšleními mohly objevit. Nepřijdete ale ani o klasické delší články či domácí úkoly, takže se není čeho bát. Formálně to znamená, že ke klasickým dlouhým článkům přibudou ty krátké – deníkové – a aby se vám to nepletlo, budou od sebe krátké a dlouhé články graficky rozlišeny jiným barevným pozadím. Dále si budete moci zobrazení filtrovat – buď pouze deníkové příspěvky nebo naopak pouze klasické redakční články – ani ty starší se vám tedy mezi deníkovými příspěvky neztratí.

A co bychom rádi od vás? Zachovejte nám přízeň a příspívejte do diskuzí. Především ovšem, pokud máte zájem, přidejte se k nám, pojďte se s námi bavit fotografováním, společnými akcemi a amatérskou fotografií vůbec! Stačí mít zájem se na společném dění opravdu podílet a nenechat svůj zájem usnout – nebudeme vám bránit přidat se k nám a spoluvytvářet tyto stránky vlastními foto-příspěvky.

Ptáte se, kdo za tím vším stojí? Pak neváhejte a čtěte dále

2 komentáře u „Změna je život…“

  1. Jsem rád …

    … že jste to nezabalili. Rád tady pročítám skoro vše a i když teď zrovna na fotečky není moc času, rád se sem vracím.
    Je dobře, že budete pokračovat a že jste se rozhodli to nezabalit. Sám vím, co to stojí úsilí a času, ale i já se rozhodl ve svém Magazínu pokračovat a proto vám přeju hodně zdaru do další činnosti.
    Zdraví Hujer – Metelesku Blesku (http://magazin.softimage.cz/)

    Odpovědět

Napsat komentář