Vánoční FOTOpivo, novoroční fotovycházka a pozvánka na leden

Pro ty z vás, kteří s námi nebyli na vánočním FOTOpivu ani na novoroční vycházce, či se jen zajímají o termín prvního letošního FOTOpiva, zde máme několik vět.

Vánoční FOTOpivo proběhlo v těsně předvánočním termínu 22.12. v poměrně netypické lokalitě v salonku restaurace Haštalský dědek.

Vánoční FOTOpivo
Foto: Zdeněk Tichý

V průběhu večera návštěvníků pozvolna přibývalo, až se podařilo salonek opět přeplnit k prasknutí. Jak to již na vánočních setkáních bývá, objevily se tu i tváře, které “mezi slušné lidi” chodí jen sporadicky a které díky tomu vídáme jen o Vánocích (dost možná i proto, že na vánočních FOTOpivech neplatí povinnost přinést fotografie :), takže opět bylo o čem a s kým buď ohnivě diskutovat, nebo jen tak nezávazně plkat.

Možná by se dalo říci “v průběhu večera se nic zvláštního nestalo”, nebýt jednoho drobného, ale stěží přehlédnutelného detailu:

Vánoční FOTOpivo
Foto: Zdeněk Tichý

Fotoskupina X-Pozice se právě tohoto večera rozrostla o dalšího člena, resp. genderově správně řečeno, o členku. Je jí Katka Olexová alias Katox, která byla dlouho tím “černým v pozadí” a klíčovým organizátorem velké většiny našich outdoorových akcí v posledních dvou letech. A protože se už naučila i docela hezky fotografovat, padly i poslední zábrany a od prosince má tedy X-Pozice konečně i oficiálně osm členů. Tímto jí tedy ještě jednou vítáme a věříme, že se jí s námi bude líbit alespoň tak, jak tomu bylo do nynějška.

V průbehu FOTOpiva jsme mimo jiné připomínali novoroční vycházku, a jak se dále dočtete, kdo se jí zúčastnil, sice prokřehl, ale snad neprohloupil.

Novoroční vycházka
Foto: Pavel Kutina

Na Nový rok jsme se tedy sešli v jedenáct dopoledne na Staroměstské (přestože takhle “v noci” to pro některé z nás bylo opravdu jen s velkým sebezapřením) a i když nám (jako již tradičně) byla opravdu velká zima, vytrvali jsme a (jako již tradičně) uvítali nový rok důstojně.

Poté, co jsme obkroužili a fotograficky ztvárnili část pražského Josefova, zjistili jsme, že na Nový rok v centru milionové metropole není nijak jednoduché najít místo, kde by bylo možné poobědvat a zahřát zkřehlé prsty. Nedaleko Anežského kláštera se na nás ale nakonec štěstí usmálo a naše promodralá těla dostala svou denní dávku emocí (vjemy tepla a sytosti patří v takovém počasí k těm nejkrásnějším).

Novoroční vycházka
Foto: Katka Olexová

Po obědě jsme ale zjistili, že se ulice mezitím začaly plnit davy čerstvě probuzených turistů, takže někoho zcela nerozumně napadlo projít náplavkou kolem Vltavy. Pocit sucha, tepla a bezpečí nám tedy opravdu nevydržel nijak dlouho 🙂 Pravdou ovšem je, že na náplavce bylo co fotit, takže jsme zatnuli zuby a statečně se prali s ledovým větrem, vanoucím korytem řeky.

Dokončili jsme tak druhé kolečko (v jehož průběhu došlo i na Katčiny pečlivě utajené zásoby vánočního cukroví) a jelikož pražskému magistrátu nějak nezbyly finance na novoroční ohňostroj, který v minulých letech býval pravidelným zakončením novoročních vycházek, s přáním všeho nejlepšího jsme se rozešli a rozjeli do svých teplých domovů.

Před rozchodem jsme ale ještě stihli stanovit termím prvního FOTOpiva tohoto roku:

Lednové FOTOpivo se tedy bude konat dne 26.1.2011 od 18:00 a to znovu v restauraci Haštalský dědek (v naší oblíbené a léty prověřené restauraci Na kovárně jako na potvoru opět nebyl volný salonek).

Důležité upozornění – pro lednové FOTOpivo již neplatí prosincové úlevy, takže zajímavé fotografie určitě vezměte s sebou! Těšíme se na vás i na ně.


Fotografie z novoroční vycházky naleznete i v galerii Fotoprůvodce, zde konkrétně Zdenka Bakšteina, Jakuba Kencla, Katky Olexové a moje.

Napsat komentář