Vánoční fotoúkol: PF 2004

Vyráběli jste letos fotografické péefko? Pochlubte se nám!

Tomu, kdo je fotografem tělem i duší, hrdost zpravidla nedovolí, aby na konci roku rozesílal konfekční péefka, úplně stejná jako posílá kolega z kanceláře, sousedka o patro výš, prastrýc z otcovy strany a tisíc dalších lidí. Nemůže přece lidem poslat něco tak otřepaného, banálního, kýčovitého, špatně vyfotografovaného či neosobního. Dosaďte si sami podle sebe. Důvody pro výrobu vlastního péefka mohou být nejrůznější. Někdo se snaží vytvořit něco originálního, jiný hlavně příbuzenstvo a známé pobavit, další zase dát dohromady minizpávu o sobě, o své rodině či jiné osobní poselství. A nebo se také jen docela obyčejně chce světu pochlubit nějakou svojí povedenou fotografií.

PF 2004
PF 2004: Ať vám to v novém roce konečně začne šlapat a nepadáte příliš často na nos.

Někdo prohrabává archív a hledá snímek, který by se dal použít, jiný zase aranžuje speciální zátiší nebo nutí pózovat rodinu, další vyrábí koláž. Většina z nás už dnes jde na výrobu osobního péefka asi digitální cestou a pokud už rovnou péefko nerozesílá v elektronické podobě, tak na počítači alespoň připravuje soubor pro tisk. Někdo ale pořád ještě vyrábí klasické fotky od začátku do konce a najdou se i tací, kteří se uchylují k exotickým technikám, jako jsou třeba polaroidové transfery. Možností je mnoho.

A tak má každý to svoje péefko, jiné než všechna ostatní, které je jenom od něho, do kterého dal kousek sebe, a doufá, že si toho někdo všimne.


Chcete se svým péefkem, které jste letos vyrobili, pochlubit veřejně?

Pošlete nám ho!

Pokud není rovnou elektronické, tak ho naskenujte. Musí být ve formátu JPG nebo GIF a jeho velikost by neměla přesáhnout 800×600 bodů a 200 KB. Svoje péefka nám můžete poslat do Tří králů (neboli 6. ledna) na adresu info@paladix.cz. Z vašich prací vybereme ty nejzajímavější a v lednu je na Paladixu zveřejníme.


S chutí do toho a půl je hotovo!

2 komentáře u „Vánoční fotoúkol: PF 2004“

  1. excelentni!

    jak myslenkou, tak provedenim, i materskou nehou, takove pekna pf dokaze pohladit, hezky novy rok a mnoho zdravi do dalsich let!

    Odpovědět
  2. PFka

    Je to zvlastne, ze s pribudanim novych technologii, akokeby vymizla tvorivost. PFka, ktore za poslednych par rokov prisli do firmy i do domacej posty su sice robene neviem akymi moznymi grafickymi programami alebo fotocestami, ale ta dusa, ta osobnost i srdce odosielatela v tom akosi chyba. Su to PFka pre PFka a to je vsetko. Preto ma potesilo na Vasich strankach PFko s detskymi nozickami. Je krasne , nezne a chyta za srdce.
    Neverim, ze tvoriva muza nas uz nechce navstevovat, mozno jej treba trochu pootvorit dvere. Som zvedava na vysledky sutaze, verim, ze aspon tu budu PFka, ktore budu vyjadrovat osobitost, uprimnost i tvoriveho ducha kazdeho prispievatela.
    Avejre

    Odpovědět

Napsat komentář