Vítěz soutěže “Vaše nejmilejší fotografie”

Myslím, že jsme vás již napínali dost dlouho a je na čase představit vítěze naší soutěže. Ale než se k tomu dostaneme, ještě jednou bych ráda poděkovala všem soutěžícím, kteří se zúčastnili a podělili se s námi všemi o své nejmilejší fotografie.

Kdybychom byli nějaká důležitá fotografická instituce, určitě bychom hlavní cenu předávali v nějakém noblesním sále, vítěze by vyhlašovala sličná moderátorka po boku s nějakou veličinou fotografického světa. Atmosféra v sále by byla umocněna zhasnutými světly a naše uši by naslouchaly vítězným fanfárám… Bohužel anebo bohudík jsme to co jsme, a to parta nadšenců, které baví fotografie a kteří se s vámi rádi dělí o své zkušenosti, zážitky a názory právě zde, na těchto stránkách. Naší jedinou možností je tedy napsat tato slova: Vítězem soutěže “Vaše nejmilejší fotografie” se stává:

Václav Ehrlich

Václav Ehrlich

Minulý rok jsem se dostal do Gruzie a stopem ji projel. U Černého moře jsem nedobrovolně strávil
nějaký ten den navíc, protože bouřka střídala bouřku a než balit stan a v dešti stopovat, bylo lepší
ležet a odpočívat. To mi vydrželo ale jen do druhého dne. Čekaní na den třetí bylo utrpením a tak
jsem uvítal roztržení mraků k večeru posledního dne.
Sbalil jsem se a vydal na cestu, od moře jsem došel k silnici a začal stopovat. Mraky se zase začaly
kupit a bylo slyšet hřmění. Skoro nikdo od hranic s Tureckem nejel, tak jsem nahodil krosnu a šel po
cestě okolo domu na fotografii. Vítr, který voněl deštěm, si hrál s dekami na sňůře před ním a bylo
nádherné ticho.
Cvaknul jsem tři snímky a na tváři ucítil první kapky dalšího deště. Došel jsem k silnici, stopnul
auto a pokračoval na sever.
Ještě bych mohl dodat, jak potom začala obrovská bouřka, ale to už by mi nikdo neveřil 🙂
Na další rok jsem jel okolo místa s domem dvakrát. Jednou při cestě do Arménie a podruhé, když jsem
jel po měsíci zpět. Chtěl jsem vyfotit domek ještě jednou a zkusit štěstí, jesti ve dveřích bude
místo deštníku člověk, jak bych si přál. To se ale nepovedlo, tak snad možná příště 🙂
Fotografii jsem pojmenoval “Ticho přinášené bouří bylo přerušováno plachtěním sušeného prádla” 🙂


Jakub Kencl: “U mě na celé čáře vítězí Václav Ehrlich a jeho bouřkový příběh. Zaujalo mě to jak fotografií, tak příběhem, ta fotka má pěknou atmosféru.”

Zdeněk Tichý: “Divná barevnost, ale funguje to.”

Chose (Josef Krása): “Hodnotím-li propojení fotografie a textu, nejlépe mi funguje líčení Václava Erlicha. Popisovaná nálada na mě z jeho snímku přímo dýchá.

Bitovod (Pavel Kutina): “Fotografie mne nezaujala tolik jako mé kolegy, ale výhrady mám výhradně ke stránce technické. Jako velmi rušivý moment totiž cítím ztmavení fotografie v celé horní třetině, stejně tak mi zcela nevyhovuje ta zvláštní barevnost – v černobílé škále a bez zatažení vršku bych se s touto fotografií popral výrazně lépe.”


Nezbývá mi tedy nic jiného než za celou redakci Paladix.cz Václavu Ehrlichovi k výhře pogratulovat a s hlasitými (virtuálními) fanfárami oznámit, že získává cenu věnovanou firmou ZONER software a.s., a to licenci Zoner Photo Studia 13 PRO.

Rádi bychom autora vítězné fotografie poznali a ocenění za jeho nejmilejší fotografii mu předali osobně, nejlépe na některém z našich každoměsíčních FOTOpiv, třeba hned na tom dalším, které se bude konat 16. února a tentokrát opět v salonku restaurace Na Kovárně od 18 hodin.

5 komentářů u „Vítěz soutěže “Vaše nejmilejší fotografie”“

    • pravidla

      Přihlásit se netřeba, stačí sledovat na Paladixu pozvánky. Ale je zapotřebí přinést fotografický příspěvek a o něm krátce promluvit. Může to být fotka, která Vás něčím zaujala, fotografická publikace nebo cokoliv dalšího, co se týká focení (klidně můžete udělat prezentaci nějaké fotografické techniky, zařízení, apod.). Nejlepší je samozřejmě přinést vlastní fotku(y), o které se zároveň můžete dozvědět, co si o ní ostatní myslí. A nemusíte se bát, nekoušeme… :-))

      Odpovědět
    • pravidla

      Safra, koukam ze jsem se uklikl a zeptal pod spatnym clankem. Chtel jsem se zeptat jak fonguje akce Fotopivo, zda-li je to vernejna akce nebo probiha v nejakem “zostrenem rezimu”

      Odpovědět

Napsat komentář