Lednové FOTOpivo a pozvánka na únor

Ten čas hrozně letí. Ještě jsme nestačili pořádně rozmrznout z Novoroční procházky a už nás vítala teplá náruč salonku Restaurace U Haštalského dědka.

Lednové FOTOpivo
Foto: Zdeněk Tichý

Lednové FOTOpivo se neslo v duchu doznívající debaty z Fotoprůvodce na téma “Koncepcionalismus ve fotografii”. Než jsem se pustila do psaní této reportáže znovu jsem si tuto divokou debatu pročetla a myslím, že závěr by mohl být asi takový: Je jedno jestli je fotka prezentována samostatně nebo v nějakém konceptu, ale v první řadě by měla zaujmout. Aspoň pro mě to důležité je. Nechám teď debatu na toto téma stranou, kdo z vás chce, může se připojit přímo na Fotoprůvodci.

Sešlo se nás jako obvykle dost a bylo se na co koukat i nad čím podebatit. Z těch nejzajímavějších bych chtěla upozornit na Martina Haleše, který přinesl ukázku prezentace fotografií nalepených na hliníkových deskách. Vypadalo to velice příjemně a i cena patří do kategorie “velmi přijatelná”. Některým vadilo, že z některých úhlů byly vidět bublinky, které vzniky při lepení fotografií na podklad, ale každý začátek je těžký a věřím tomu, že kdyby se tato forma prezentace uchytila, určitě by výrobce tento nedostatek odstranil.

Lednové FOTOpivo
Foto: Zdeněk Tichý

Určitá kritika se také vznesla nad tisky z tiskárny 24print. Spousta z nás si před koncem milulého roku nechávala u nich tisknout fotografie nebo kalendáře a kvalita byla velmi dobrá, ale tentokrát byly fotografie (barevné i černobílé) slušně řečeno hrozné. Neporovnávali jsme tisky ve smyslu kvalita versus cena, ale naše debata spíš mířila k otázce: Proč jeden měsíc jsou fotky použitelné a druhý ne? Vzhledem k tomu, že nikdo z nás v tomto oboru nepracuje, zůstává tato otázka stále nezodpovězená.

Tentokrát se účastníci rozprchli ke svým domovům docela brzy a i když chvílemi byla spíš upřednostněna zábava před fotkami, tak ti, kteří vydrželi až do konce, měli příležitost si v klidu prohlédnout fotky zbylých účastníků. A ač máme restauraci U Haštalského dědka v oblibě, je salonek pro naše účely nevyhovující a proto se opět vracíme do restaurace Na kovárně. Další FOTOpivo se tedy bude konat již příští týden a to 16. února od 18 hodin.

Napsat komentář