Vyfoťte internet!

Zdá se vám to nemožné? Internet je přeci virtuální médium, nedá se vyfotit. Nebo že by se přeci jen dalo? Uvidíme!

Březen je měsícem internetu a každým rokem se na jeho počest pořádá spousta různých akcí, které mají internet jako moderní informační médium propagovat a podpořit. My jsme se rozhodli při této příležitosti uspořádat další z oblíbených domácích úkolů, jehož výsledek bude tentokrát hodně záviset na tom, co si vlastně pod pojmem internet představujete a jak ho dokážete fotograficky ztvárnit.

Jak ale zhmotnit to, co je čistě virtuální? Ono to možná nebude tak těžké. Mám ještě schovanou jednu vizitku od pána, který si dal na vizitku “internet” jako svoji funkci, takže na ní stálo:

Ing. Emil Schrank
internet

(jméno bylo záměrně změněno :-))

Internet
Pro tento úkol by tedy stačilo vyfotit tohoto pána a předložit jeho vizitku jako důkaz, že se jedná skutečně o fotografii internetu. (Ještě jsem dostal jednu, na které pro změnu stálo “ředitel internetu”, ale to už by asi bylo moc.) Pro někoho může být zhmotněním internetu např. vytištěný text e-mailu, webová stránka nebo třeba kabel, po kterém se data přenášejí, či počítač, který je zobrazuje. Pro dalšího může být internet zhmotněn např. již zmiňovanými akcemi (viz také oficiální stránka). V minulých letech se o zhmotnění internetu pokusili také organizátoři jedné akce, kde si mezi sebou lidé např. posílali e-maily tak, že text napsali na papír a poslali po půvabné hostesce (transportní vrstva) adresátovi. Pole fantazie je tedy plně otevřeno vašim tvůrčím nápadům. Rukavice je hozena, ring volný! Jsme opravdu zvědavi na vaše snímky – po zkušenosti s netradičním zpracováním čertovského domácího úkolu se na některé práce těšíme už předem… :-)) Takže hurá do toho, vyfoťte internet!

Uzávěrka pro zaslání snímků je 6.4.2003. Snímky v maximální velikosti 800 x 600 bodů ve formátu JPG posílejte na adresu info@paladix.cz. Ty nejzajímavější samozřejmě zveřejníme.

Napsat komentář