Vyšel sedmý Temnokomorník

14. září 2011 vyšlo sedmé číslo časopisu Temnokomorník na téma „surrealismus ve fotografii“ s portfoliem Jaroslava Malíka.

Temnokomorník č. 7 - titulní stránka

O surrealismu v současné české fotografii vás poučí Bruno Solařík – člen Skupiny českých a slovenských surrealistů, Vítězslav Krejčí a prof. Jerzy Olek představí tvorbu východočeského fotografa Pavla Rejtara a Vladimír Czumalo zrecenzuje novou knihu „O surrealismu“ od Jeana Claira. Vítězslav Krejčí vás také seznámí s technikami strukáže a fokalku, které surrealisté ve fotografii často používali.

Dále se můžete těšit na rozhovor s tajemným fotografem Jiřím Stachem a na autentické a velmi otevřené vzpomínky Jindřicha Přibíka na fotografa Jiřího Ermla, svá studia v nultém ročníku FAMU a na samotného prof. Šmoka. Časopis uzavírá portfolio „ostravaka“ Jaroslava Malíka.

Temnokomorníka zakoupíte v našem eshopu a na více jak 500 prodejních místech po celé České a Slovenské republice. Jejich seznam najdete na našich stránkách v sekci „distribuce“.

A na závěr bych vás chtěl pozvat na slavnostní křest nového čísla, který se bude konat ve středu 21. září v Leica Gallery Prague. Více informací už brzy, sledujte naše stránky na webu nebo facebooku.

Temnokomorník č. 7 - obsah Temnokomorník č. 7 - ukázka
Temnokomorník č. 7 – obsah Temnokomorník č. 7 – ukázka

Karel Rodinal
Šéfredaktor
www.temnokomornik.com
info@temnokomornik.com

Napsat komentář