Zoner FOTOden: prázdninové kurzy pro fotografy

Letní prázdniny jsou tu a s nimi i nabídka velice zajímavých workshopů, které si pro vás připravila firma Zoner software, a.s.

Noční fotografování

Datum konání: 18. července 2013 a 29. srpna 2013

Zaujalo vás noční město a jeho nálada? Letní podvečery a noci jsou jako stvořené pro procházky městem. Chcete se o tuto náladu podělit na fotografiích, a nevíte jak?
Připravili jsme pro vás workshop fotografování nočního města, ve kterém se naučíte, kdy a jak fotografovat noční scény. Fotografovat budeme se stativem i bez stativu, s bleskem i bez blesku… Účastníci kurzu si vyzkouší fotografování architektury, zachycení atmosféry nočního života na ulici ve městě i zachycení pohybu. Naučí se volit vhodnou expozici a vhodné vyvážení bílé při fotografování do JPG formátu. Vyzkouší si i možnosti použití blesku při nočním fotografování ať již pro zvýraznění statického objektu nebo pro „zastavení“ objektu, který se pohybuje. Kurz je určen začínajícím a středně pokročilým fotografům bez ohledu na používaný fotoaparát (kompaktní i zrcadlovku). V rámci workshopu počítejte s přesunem cca 1 km pěšky. Více informací naleznete na našich webových stránkách.
 

Fotografujeme květiny

Datum konání: 23. července 2013

Každý někdy zkoušel fotografovat květiny, ale ne každému se to podařilo k jeho spokojenosti
Kurz je určen všem zájemcům o fotografování květin, keřů a stromů v zahradách, parcích i ve volné přírodě bez ohledu na fotografické vybavení. Účastníci se seznámí se základy kompozice a možnostmi využití různých úhlů záběru, vhodnou volbou expozice (např. s použitím poloautomatických režimů místo plně automatického) a způsobu jejího měření, ale také s použitím jednoduchých pomůcek, které pomohou vylepšit jejich snímky. Kurz je vhodný pro všechny začínající a mírně pokročilé fotografy, mohou se ho zúčastnit i děti (od 15 let samostatně, mladší v doprovodu). Počet účastníků je omezen. Informace o tomto workshopu naleznete na našich webových stránkách.
 

Fotografování z výšky

Datum konání: 3. srpna 2013

Zveme vás na jeden z řady adrenalinových dnů z cyklu „Fotografická sobota“, který jsme pro vás připravili v rámci aktivit Zoner FOTOden na letošní prázdniny, ve kterém vás zavedeme do atraktivního prostředí “velkého letectví”.
Kurz je určen všem, kteří mají zájem dozvědět se více o fotografování z výšky. Pod názvem „Fotografování z výšky“ si můžete představit fotografování ze žebříku, použití výsuvného sloupu, RC modelu nebo letadla či vrtulníku. Zúčastnit se mohou začínající i pokročilí fotografové bez ohledu na používanou fotografickou techniku. Jediným požadavkem je základní znalost obsluhy vlastního fotoaparátu. V kurzu získáte informace o celé problematice přes legislativní omezení po různé možnosti jak fotografovat z výšky. Seznámíte se s přípravou na ten který způsob fotografování od volby vhodné techniky, výběru počasí, vybavení a zejména nastavení fotoaparátu. Zkušený lektor vás seznámí s tím, jak se na výškové fotografování připravit, jak plánovat kompozici a jak řešit řadu problémů při vlastním fotografování.

Po teoretické přípravě si vše vyzkoušíte v praxi. Budete navigovat pilota RC modelu a přes náhledovou kameru a monitor vybírat ten správný záběr. Pak se sami vzneste ve vrtulníku a pořídíte za letu fotografie Moravského Krumlova. Po přistání budou vaše snímky rozebrány lektorem, budete je moci upravit v programu Zoner Photo Studio (ZPS). V ceně je i let ve vrtulníku v délce 8-10 min. a malé občerstvení. O workshopu “Fotografování z výšky” najdete více podrobností na našich webových stránkách.
 

Úprava fotografií z dovolené

Datum konání: 15. srpna 2013

Kurz je zaměřen na efektivní zpracování množství snímků z dovolené (nebo jiné akce) v rámci programu Zoner Photo Studio. Účastníci kurzu se naučí základům doporučeného workflow – efektivního postupu pro zpracování většího množství snímků a to od stažení do počítače přes hromadné úpravy celých skupin snímků až po individuální úpravy jednotlivých vybraných fotografií. Seznámí se i s možnostmi hromadného zasílání snímků pomocí e-mailu, promítáním nebo ukládáním na web. Kurz je určen zájemcům, kteří mají alespoň základní zkušenost s používáním programu Zoner Photo Studio. Na našich webových stránkách. naleznete více informací o tomto workshopu.
 

Fotografujeme pod vodou – připravujeme!

Srpen 2013

Kurz je určen všem, kteří si chtějí vyzkoušet jaké to je fotografovat pod vodou. Zúčastnit se mohou začínající i pokročilí fotografové. Jediným požadavkem je odpovídající zdravotní stav a radost z fotografování. Ani plavat nemusíte umět!
V kurzu se seznámíte s podvodním prostředím, omezením a záludnostmi. Zkušený lektor vás seznámí s tím, jak se na podvodní fotografování připravit, jak plánovat kompozici a jak řešit řadu problémů při vlastním fotografování. Což je jedna stránka fotografování pod vodou.

Druhou stránkou fotografování pod vodou je zvládnout člověku nepřirozený prostor – vodu. Po teoretické přípravě si vše vyzkoušíte v praxi. Poznáte, jak voda zvětšuje a jak není jednoduché udržet horizont v téměř shodném prostředí jako je stav beztíže.

Bude vám zapůjčena kompletní potápěčská výstroj, absolvujete bezpečnostní školení a dále bude následovat zkušební ponor pod vedením zkušených instruktorů. Na dně bazénu bude pro vás připraveno v 6m hloubce malé zátiší, které budete fotit. K zapůjčení bude podvodní kamera a fotoaparát.

V ceně je zkušební ponor, zapůjčení výstroje, fototechniky a malé občerstvení. Více podrobností najdete na našich webových stránkách.

Napsat komentář