Zoner Photo Studio je nyní i pro Android

Tvůrci Zoner Photo Studia, v České republice nejpopulárnějšího programu na práci s fotografiemi, dnes vypustili jeho verzi pro Android. Stejně jako desktopová verze je i aplikace pro mobilní zařízení postavena na myšlence řešit veškerou práci s fotografiemi v jediném programu.

„Fotoaplikací je na trhu celá řada, náš cíl je poskytnout jednu komplexní, která by řešila většinu potřeb běžného fotografa. V našem programu můžete fotky samozřejmě prohlížet, upravovat či sdílet, ale také přehledně organizovat v rámci více uložišť,“ hovoří o novince Jan Kupčík, produktový manažer ZONER software, a.s. a dodává: „Zoner Photo Studio je jednoduché na používání, bez reklam a zcela zdarma.“

Aplikace umožňuje přístup, prohlížení a organizaci alb z více uložišť. Lehce tak stáhnete do telefonu fotky například z Facebooku. Zároveň máte možnost zobrazit popisky fotek či fotografické informace (EXIF data).

Každý snímek je možno přímo v aplikaci editovat, v tuto chvíli jsou v nabídce kromě základních expozičních  úprav (Expozice, Světla a Stíny, Kontrast), také úpravy barevnosti (Vyrovnání bílé, Saturace) či Vinětace a Doostření. Efekty nastavíte jediným posuvníkem a projevují se v reálném čase, díky čemuž je úprava fotek jednoduchá a rychlá.

Tvůrci chtějí aplikaci tvořit ve spolupráci se samotnými uživateli, jak komentuje Kupčík: „Vydáním pro nás vývoj aplikace nekončí, právě naopak. Rádi bychom, aby se Zoner Photo Studio pro Android dále vyvíjelo na základě zpětné vazby a požadavků uživatelů.“

Zoner Photo Studio pro Android lze bezplatně stáhnout z Google Play, k jejímu spuštění potřebujete operační systém Android 4.0 nebo novější.

6 komentářů u „Zoner Photo Studio je nyní i pro Android“

  1. Mno,

    aplikaci jsem dnes do mobilu (Samsung Galaxy S3 mini) nainstaloval…
    Během zkoušení mi program dvakrát sdělil, že byl ukončen – ale jel dál 🙂
    To, co tam zatím je, funguje slušně – ale rozhodně chybí výřez a resamplování rozlišení – to je asi to základní, co takový běžný majitel “foťáku” v mobilu potřebuje… udělat výřez a přesamplovat to před odesláním někomu na nižší rozlišení – čili míň přenášených dat 😉 Případně to chce vložit někam, kde je omezení fotek na počet pixelů…
    Je mi jasné, že jde o první verzi a že se to tam brzo dostane 🙂

    Odpovědět
    • mno,

      Na tabletu Nexus 7 mi to nepadalo.
      Obecně si taky myslím, že je dost co zlepšovat, ale smysl ta aplikace má mimo jiné proto, že bezplatný Photoshop Express na Androidu nestojí za nic – v podstatě nepoužitelný už jen proto, že umí číst fotky jen z interní paměti, ne karet (dokonce ani ze systémem automaticky emulované sdcard0).Takže tu prostor pro alternativy je znatelně větší než na iOS, kde PS Express nemá problém celkem žádný…
      Nechal bych tomu čas, třeba z toho něco bude.

      Odpovědět
  2. Linux…

    Škoda, že není pro Linux a zároveň doufám, že časem bude. Micro$oft prý plíživě připravuje zpoplatnění aktualizací v horizontu několika let, takže až to praskne a já se naštvu, přecházím na Ubuntu. Ale o Zonera bych při tom moc nerad přišel. Pod Wine prý blbne. A Gimp a ostatní freeware “vychytávky”, to je zase jedno velký utrpení.

    Odpovědět
    • linux…

      Na slušném PC jede Gimp svižně a Ubuntu má taky co půl roku,nebo rok novou verzi,takže se to časem zdokonalí…(ve Win.7 mi padá net,klávesnice,myš,a v některých programech nejde čeština,např Picasso a něk.hry.)….nikdo neví co s tím,bez přeinstalování…..3měs jedu na Ubuntu a jsem spokojen.

      Odpovědět
    • linux…

      Corel AfterShot Pro (dříve Bibble) je multiplatformní (Win, Mac, Linux). A licence je platná pro všechny platformy, takže můžeš migrovat dle chuti.

      Odpovědět
  3. alternativy

    Zoner Photo Studio jsem si na práci oblíbil, ale na mobilu mi zatím nevyhovuje. Zkusil jsem několik variant a tyto jsou zatím podle mě lepší 7 fotoaplikací pro Android anebo jedou i na starších Androidech. Ale fandím Zoneru a doufám, že ho brzy budu také používat!

    Odpovědět

Napsat komentář