x-pozice vyhlašuje FOTOpivní konec roku – tři témata a jedna výstava

Tak co nás čeká? Připomenutí už vyhlášeného úkolu, netradičně vyhlášení rovnou dvou nových a avízo výstavy.

17. října: “Z jiného úhlu” – tady není co dodávat, nějak se s tím poperte.

21. listopadu: “Parodie”parodujte cokoli, známé osobnosti i “osobnosti”, různé oblasti umění, umělce, politiku… Ale pozor! Váš záměr by měl být dešifrovatelný. Pokud nebude zřejmý z prezentované fotografie (série), budete mít možnost nám trubkám nechápavým pantomimicky přiblížit, “co tím chtěl básník říci”.

19. prosince: “Jak by to vyfotil…” Tady se musíme přiznat k inspiraci soutěží, kterou kdysi vypsal Hasselblad pod názvem “Kdyby …. používal Hasselblad místo štětce”. Za tři tečky si doplňte malíře a zkuste napodobit jeho styl, popřípadě některý jeho obraz. Na FOTOpivo potom přineste nejen váš výtvor, ale i důkaz: publikaci, reprodukci (klidně i originál), abychom měli srovnání. Pokud budete chtít krátce pohovořit, proč vás dotyčný malíř zaujal, něco o jeho stylu atd., tím lépe. Zdůrazňuji ale KRÁTCE! Na nějaký kunshistorický kecy nejsme zvědaví ;o).

A na prosincovém FOTOpivu, k prvnímu výročí FOTOpiv Na Kovárně (původně Dobré světlo), bude výstava vybraných prací z dosavadních fotoúkolů.

Fotografie, které budou vystaveny, vybere samozvaná šestičlená komise, můžete proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co proti tomu můžete dělat ;o). Bude se to týkat jak prací prezentovaných přímo na FOTOpivech, tak samozřejmě i těch, kterými se uvedli v příslušných workshopech na FotoPrůvodci naši přátelé, kteří se na základě různých směšných výmluv (namátkou pobyt v Americe apod.) fyzicky nezúčastnili. Pokud se někdo nebudete chtít zúčastnit, dejte nám prosím vědět, ať s tím počítáme předem. Další podrobnosti budou následovat.

Napsat komentář