Nová etapa FOTOpiv a pozvánka na květen

Je tomu již dva a půl roku, co Jakub vyhlásil na FotoPrůvodci novou éru FOTOpiv s cílem vrátit se k tomu, co nás spojuje, tedy k fotografování a především fotografiím. Nyní nastal čas se opět posunout dál.

Většina z vás, kteří se o FOTOpiva zajímají, zúčastňují se jich a nebo na ně naopak po této změně docházet přestali, asi ví, že nosným prvkem posouvajícím důraz v názvu akce z “pivo” na “foto” se stala témata, která měl každý po svém fotograficky ztvárnit a posléze na akci odprezentovat. Tato podmínka způsobila nemalé pozdvižení a bohužel i částečný odliv původních účastníků, ale postupně splnila to, co si kladla za cíl: přinejmenším část večera se opravdu vždy plně věnovala fotografii samotné a pravidelné účastníky, mezi které si našli cestu i nové tváře, rozhodně posouvala v nejrůznějších ohledech dál.

Dva roky jsou ale dlouhá doba, a tak jsme pozvolna začali cítit, že je čas na nějakou změnu a oživení. Po delších debatách jsme se rozhodli, že otestujeme vlastní i vaší vyzrálost a ochotu nosit fotografie dobrovolně, bez “biče” v podobě povinných vyhlašovaných témat. Nová FOTOpiva chtějí i nadále klást důraz na první polovinu svého názvu, tedy ono “foto”, nicméně žádné úkoly nebudou vyhlašovány. Každý účastník by měl i přesto přinést své fotografie na libovolné téma a je celkem jedno, jestli půjde o hotový projekt, kterým se chcete pochlubit, a nebo třeba o rozpracovanou věc, o které si chcete popovídat. Protože ale dobře víme, že se občas stane, že člověk zkrátka nemá nic na ukazování, je tu ještě možnost, jak se “vykoupit” – můžete přinést na ukázku například zajímavou fotografickou knihu, představit svého oblíbeného fotografa, poreferovat o výstavě, kterou byste ostatním doporučili a podobně. Přestože to tak občas asi někteří nevnímají, naším cílem není vás “šikanovat” nesmyslnými požadavky, ale dosáhnout toho, aby FOTOpivo bylo synonymem příjemného večera s fotografií.

Příští FOTOpivo, které se koná 21. 5. 2009 (pozor, výjimečně se jedná o čtvrtek!) na obvyklém místě, tedy v restauraci Na Kovárně, bude trochu zvláštní tím, že tento večer proběhne vernisáž výstavy fotoskupiny X-pozice, na kterou vás samozřejmě srdečně zveme, nicméně jakékoliv vaše fotografické příspěvky k shlédnutí i diskuzi jsou vítány. Naplno se pak nová etapa FOTOpiv rozběhne v červnu. O termínu vás budeme samozřejmě zavčasu informovat, takže zůstaňte (dobře) naladěni 🙂

Napsat komentář