13. ročník Fotofestivalu Moravská Třebová

V sobotu 30. června budou od 9:00 otevřeny výstavy Fotofestivalu v Moravské Třebové. Součástí slavnostního zahájení jsou naplánované přednášky vystavujících fotografů. Hlavním hostem třináctého ročníku je světoznámý fotograf Robert Vano. Mottem festivalu pro tento rok je „Příběh jako zdroj inspirace“.

Letos již po třinácté mají milovníci fotografie, nejen z okolí Moravské Třebové, příležitost navštívit celou řadu fotografických výstav významných českých i zahraničních umělců. Letošním tahounem se kromě Roberta Vana stala jedna z nejvýznamnějších osobností české fotografie Markéta Luskačová nebo dokumentární fotograf a pedagog Evžen Sobek. Mezi vystavujícími je zastoupen i ateliér Reklamní a aplikované fotografie z Fakulty umění a designu UJEP v Ústí nad Labem. Další výstavy zajišťují zejména fotokluby nebo jednotliví autoři nejen z Čech, ale i ze Slovenska. Součástí Fotofestivalu je tradiční soutěž Salón na šňůrách a internetová fotografická soutěž, do níž jsou zapojeny stovky soutěžících. Výstavy budou rozmístěny mezi osmi budovami s navigačním systémem, který bude návštěvníkům festivalu k dispozici. Veřejnosti budou přístupny vždy od 10:00 do 16:00 hodin s polední přestávkou.

Fotofestival se v Moravské Třebové koná pravidelně od roku 2000 a patří mezi nejvýznamnější festivaly fotografií v České republice. Jeho hlavním cílem je představit tvorbu jednotlivců a fotografických sdružení a navázání pracovních, odborných i osobních kontaktů mezi vystavujícími fotografy. Zakladatelem fotofestivalu je Rudolf Zukal, provozovatel Galerie umělecké fotografie, který v roce 2010 zemřel. Organizátorem akce jsou Kulturní služby Moravská Třebová.

Slavnostní zahájení festivalu a program přednášek / budova muzea / sobota 30.6.2012

09:00 Úvodní slovo starosty města Moravská Třebová MUDr. Miloše Izáka
09:10 Vystoupení pěveckého sboru Fermata
09:30 Workshop s fotoaparáty Lomography
10:00 1. Přednáškový blok
11:00 2. Přednáškový blok
12:00 – 13:30 přestávka
13:30 vyhlášení výsledků fotografických soutěží festivalu
14:00 3. Přednáškový blok
19:00 Posezení v Mázhaus Poštovka s živou hudbou

Přednášející: Robert Vano, Markéta Luskačová, Evžen Sobek
Moderuje: Michaela Slámová

Pro více informací a fotografií, neváhejte využít kontakt pro média:

Olga Vrbíková
Media Relations
T: +420 734 704 246
E: vrbikova.olga@gmail.com
W: www.fotofestivalmt.cz

Hlavní partneři projektu: Město Moravská Třebová / Kulturní služby města Moravská Třebová / Ministerstvo kultury ČR / Pardubický Kraj / Martech Holding
Partneři projektu: Leporelo+ Bookshop / OR-CZ / DGF a.s. / Moravec Pekárny / Leica Gallery / Lomography
Mediální partneři projektu: Art Mapy / A2 / Foto / Protisedi.cz / Worn.cz

Moravská Třebová 2012 - Pozvánka

Napsat komentář