FOTOpivo červenec 2009

Další FOTOpivo proběhlo Na Kovárně 1. 7. 2009. Poznamenala ho začínající dovolenková sezóna a s ní i něco málo organizačních zmatků, díky kterým přichází i tento zápis poněkud opožděně.

FOTOpivo červenec 09

Bylo to první “řádné” FOTOpivo od doby, kdy jsme ukončili zadávání úkolů. Místo nich mají účastníci povinnost přinést fotografie z vlastní volné tvorby nebo třeba něco jiného, co souvisí s fotografií nebo výtvarným uměním vůbec. Nechceme, aby se z FOTOpiv stala fotoPIVA.

Účast byla poněkud komornější, ale přišli i dva noví účastníci. Prohlédli jsme si fotky zvířat tuzemských (MKR) i exotických (Tomáš Hrubý), fotky z letošního Tvrďáka (Bitovod a Katox), z rozvodny (Jakub), ze hřbitova (Zdeněk), ze školy (Chose a já), z výstavy v Ekotechnickém muzeu (Blanka) a tak dále. Zjistili jsme také, že se fotky dají prezentovat i na iPodu, jen při tom pořád někam uhýbají, utíkají a vůbec blbnou. Papír je zkrátka papír 🙂

Zaslouženou pozornost tentokrát vzbudila také jedna technická hračka – elektronické zařízení, které umí samo hýbat foťákem tak, že nasnímá v závislosti na ohniskové vzdálenosti objektivu okolí kolem dokola a tak vznikají sférická panoramata. Doufám, že příště uvidíme takto vzniklé fotky interiéru hospody.

Pár Chosého fotek z akce si můžete prohlédnout zde. Další FOTOpivo proběhne v restauraci Na Kovárně 12. 8. od 18 hodin. Bude tentokrát spojeno s vernisáží/dernisáží x-poziční výstavy z focení koní v Orlických horách. Zveme Vás a těšíme se.

Napsat komentář