Dvanácté FOTOpivo a pozvánka na 19.12.2007

Dvanácté obnovené FOTOpivo proběhlo podle plánu 21.11.2007. Večer se rozbíhal pomalu – „parodie“ je téma, jež nebylo pro účastníky lehkým úkolem. Tak ještě raději hermelín s brusinkami, ještě jeden pohár zlatavého moku, …, cože? Už půjdeme na fotky? No dobře, co se dá dělat!

Účast nebyla špatná, což o to, sešlo se nás jako vždycky tak akorát, ale komu by se chtělo vytahovat obrázky? Tak třeba Chosé – začneš chlapče? Ale kdepak Chosé – ten raději ze strachu před kritikou tentokrát nedonesl ani upatlanou čtvrtku. Jinak se ovšem pěkných parodií sešla pěkná řádka. Workshop na Fotoprůvodci opět ukazuje pár kousků pro zasmání.

Pobavila tentokrát hlavně Hanka v roli Tono Stana se svou půvabnou modelkou. Díky Hanko, stálo to za to přemlouvání. Nejmenovaná umělecká skupina uvedla svou depresivní kolekci „Connecting people“ tak náročným proslovem, že se většina účastníků FOTOpiva bála potom na jejich snímky podívat. Další účastník se v zajetí svého aktuálního zájmu o hlubiny umělcovy duše pokusil propít až na její dno. Nu, podařilo se mu to docela úspěšně. Nesmělý fotograf nás pozval na poslední večeři – přiznám se, byl jsem rád, že jsme nestáli modely my se svými Hermelíny. Poté jsme se dozvěděli, co všechno dovede rozvášněný třicátník, ještě že mu v sérii chyběl „fotograf“. Někdo, od koho by to nikdo nečekal, se tentokrát před námi trochu skrýval, ale bylo to málo, poznali jsme ho všichni. Modrého psa raději zmiňovat nebudu. Beztak přinesl ho(uby). A naše hvězda textilního pozadí? Žádná textilie, propříště prý bude jeho pozadím už provždy otřískaná zeď. Jestlipak nám ještě někdo zbývá? Nu ovšem – parodie na velkoformát. Inu, svět se mění a my s ním, byla to krásná série, …, a už je všechno pryč.

Ptáte se jestli jsme se dobře pobavili? Ale to víte, že ano, podívejte se na Fotoprůvodce a povězte nám něco k tomu – ale hlavně, přijďte mezi nás! Kam? No přece Na kovárnu v podvečer 19. prosince 2007. A nezapomeňte si přinést obrázky na téma „jak by to vyfotil“!

A nebo, máte-li chuť, přijďte se jenom podívat, jak jsme se s FOTOpivem bavili celý rok, prosincové pivo bude zároveň vernisáží měsíční výstavy, připomínající obnovenou tradici za pomoci vybraných snímků z celého ročníku. Skupina X-pozice Vás zve na výstavu, ale hlavně – připojte se k nám v novém ročníku! Bude zahájen přespříštím lednovým tématem – kterým je „sen“!

XII. FOTOpivo - parodie

Napsat komentář