Jaké bylo zářijové Fotopivo

Zářijové FOTOpivo bylo tentokrát skroměji obsazeno, o to bylo pestřejší.


Bundes ukázal svépomocně vydanou cestopisnou knížku z Norska “Jak chutná sever“, Richard nám svou cestu po Norsku prezentoval na notebooku s hudebním doprovodem a Tomáš Hrubý předvedl rybářské fotografie.

Fotopivo 16.9.09

Dorazil také Skalda a vydal nám, kdo jsme se zúčastnili Maximální fotografie, naše plachty. Konečně jsme viděli svá díla zblízka. Dále Skalda nahradil obvyklou prezentaci svých fotografií ukázkou publikací Rostislava Košťála.

Fotopivo 16.9.09

Pavel Pola ukázal, jak vypadá fotografie zasazená v paspartě do hlubokého rámu. Působí to plasticky a jako dárek bližnímu je to výborný nápad. Pozor, výjimka. Sklo bývá většinou vhodnější antireflexní, v tomto případě je tomu ale naopak! Ozkoušejte. 🙂

Hodně živá debata se rozvinula nad Chosého fotografiemi z pražského Hlavního nádraží a hlavně nad Dundeeho příspěvkem tentokrát nikoli z jeho dílny. Přinesl nám ukázky z výstavy Roberta Vana v Mánesu. Většina ze zúčastněných výstavu navštívila a myslím, že všichni si odnesli velmi rozporuplné pocity. Snad o výstavě někdo napíše.

Pak ještě Petr s jeho neutěšenými krajinkami z okolí Kladna a na závěr Jakub s prezentací z akce “Jeden den na Žižkově” – na notebooku s hudebním doprovodem.

Fotopivo 16.9.09

Je fajn, že Fotopiva jsou pestrá: debaty nad fotografiemi našimi i cizími (Vano), publikacemi vlastními (Bundes) nebo těmi, na kterých jsme se podíleli (kniha s fotografiemi účastníků workshopu v Mladějově), i publikacemi jiných autorů, ukázka možnosti adjustace fotografií, i první pokusy skloubení fotografie a hudby. Pokud máte zájem a máte co ukázat, přijďte se příště předvést i vy.

Takže 21.10. opět na Kovárně. Ale to už vás zase pozve někdo další z X-pozice.

Napsat komentář