Fotoromán

Před lety jsem měl jeden čas tu a tam volný přístup k různým časopisům pro děti a mládež. Byly to všelijaké komixy jako Mickey Mouse, Čtyřlístek, ale také různá Brava a jejich napodobeniny, už ani nevím názvy.

Bez obalu přiznám, že vzít si např. Čtyřlístek do postele před spaním a louskat si ho tam, mě nepokrytě bavilo, i když už jsem tedy zdaleka nebyl dítě. Vlastně mi to zůstalo dodnes, ale teď jedu v Garfieldovi.

S časopisy typu Bravo už to bylo horší, to musím přiznat, ale zaujaly mě tam alespoň fotoromány, což jsou vlastně také takové komixy, jenomže focené. Znáte to – Ona (17 let), On (19 let), její kámoška potvora, chtěla by Jeho, tak Jí dělá podrazy, nakonec všechno přes různé peripetie dobře dopadne, potvora je po zásluze potrestána nebo napravena a na závěrečném obrázku do sebe zakousnuti On a Ona, nad hlavou bublinu a v ní “Navždy Ona (On) achichach”. A rozličné varianty tohoto.

Čtyřlístek jsem louskal s veškerou vážností, která mu příslušela, ovšem tyto fotoromány mi způsobovaly záchvaty veselí, prostě jsem se z “výšin” svého věku tak nějak zvrhle bavil. No a když se do děje zamontovala nějaká tehdy rychlokvašená skupina, např. Lunetic, kde tito správní chlapíci na pódiu konali show a mimo pódium dobro a hrdinkám pomyšlení, má zvrhlá rozkoš dostoupila vrcholu.

No ale hlavně jsem hledal inspiraci, protože mě brzy napadlo, že bych mohl rovněž něco podobného nafotit. Abych to zkrátil, výsledek je tady. Odhaduji, že je tomu tak deset let, co jsem toto dílko stvořil. Fotograficky to tedy není dokonalé, co si budeme povídat, ale s o to upřímnějším srdcem vypiplané.

5 komentářů u „Fotoromán“

  1. Bomba!

    Ihneď na obrázku číslo 2 som vybuchol a smial sa tak, až mi slzy tiekli. :’-) Parádička! Originál nápad, super spracované. Ono keď si človek vezme úspech south parku tak je jasné že nejde o dokonale realistickú techniku, práve naopak. Jednoduchosť, ba až “lajdáckosť” spolu s detinskou naivnosťou spracovania skvele podtrháva príbeh v dramaturgicky “prízdnom” príbehu. Ešte raz pochvala a díky, je to skvelé na piatok. 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář