První FOTOpivo nového roku je za námi…

…a zdá se, že k dramatickým změnám nedochází. Přesto se těšíme na další vývoj a plánujeme, co dál v roce 2008. Nejbližší setkání s tématem AUTOBUS proběhne ve středu 27. února opět Na kovárně.

Středa 30. ledna byla dnem, kdy se do Prahy sjížděly stovky fanoušků amerických “dýní”, a tak bylo Na kovárně před večerem pěkně narváno. Rádi jsme se proto před sedmou přesunuli do salónku a po tradičním gurmánském úvodu začli prezentovat své SNY. Fotky si klasicky můžete prohlédnout na Fotoprůvodci (ostatně příště už i zde mezi mezi úkoly Paladixu) a já nebudu jednotlivé autory proto hodnotit. Spíš chci říct, co mi udělalo velkou radost a proč mi připadá, že naše “skupina nadšenců” se zase posouvá o kousek dál.

Především noví známí mezi námi, jež jsme před půl rokem ještě neznali, přinesli témata již opravdu čistě tématicky zpracovaná a byla radost si o jejich SNECH povídat. Navíc mezi nás už podruhé zavítali fotografové, kteří mají své “úkoly” úplně jinde, a přesto je naše večery i naše fotky (troufnu si říct) zajímají a tak nás obohacují o pohledy zvenčí – třeba přísné, ale hlavně nepředpojaté. Poprvé jsme si fotky nehodnotili jen jako autoři mezi sebou, ale vyslechli si i druhé zasvěcené kolo hodnocení a stálo to za to.

No a konečně se, stejně jako 16. ledna, trošku vrátila i ta lehkost, mnohotvárnost a zábavnost úplně původních fotopiv, kdy ten, kdo přišel, se chtěl pochlubit svým dalším dílem, které si třeba současně prožívá. Krom jiných jsme krásně “potrápili” Zdeňka s jeho novou pražskou sérií a (mohu to snad prozradit) to natolik, že hned následující ráno vypracoval novou, revidovanou verzi svého projektu. Není to správná ukázka energie FOTOpiv? Tak se večer postupně přeléval do různých koutů, přišla Jája (světe, považ!) a tak krom fotografie byla tématem i čínská malba a keramika – výtvarno všude kolem nás.

(A do tohohle světa se rodí malí krokodýli s růžovýma palečkama u nohou. A další už čekají …)

Večer to byl dlouhý a podařený. Zase nás bylo víc, kteří fotky přinesli a byli zvědaví co všichni na to. A celý večer bylo na co koukat. Martin přinesl hodnotnou cenu – parádní Kamarádův kalendář pro vítěze večera MKR (díky, Martine!). Co příště?

Ve středu 27. února se na Vás těšíme s tématem AUTOBUS. Pošlete fotky do úkolu, přineste je Na kovárnu, přineste jakékoli fotky, kterými se budete chtít pochlubit – ať je zas na co koukat a pořádně si to užijeme.

A v březnu nás bude čekat nové téma – MOJE NEJMILEJŠÍ BARVA – povinně černobílé foto!

díky – za X-pozici – chose.

fotopivo_2008_01
lednové FOTOpivo 2008

3 komentáře u „První FOTOpivo nového roku je za námi…“

    • mohu

      urcite prijd. v 18:00 , nebo mirne po seste, bud primo v restauraci, nebo jiz vzadu v salonku. Pan nebo pani vrchni vzdy vi kde sedime 🙂

      Odpovědět
  1. jen přijď

    Já se přidám, určitě se nemusí nikdo bát přijít se jen podívat… Příště už určitě fotky doneseš… 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář