Grand Prix tety Kateřiny 2002

Březen – za kamna vlezem, duben – zas fotit budem…

Milé děti. Říkáte si jistě, kdepak asi je naše teta Kateřina? Kampak se nám, čerchmant, schovala? Neschovala se, děti. Jen usnula zimním spánkem. Ale máme tu jaro a teta se nám opět probírá…

Nejprve k loňskému, historickému prvnímu ročníku Grand Prix tety Kateřiny. Vítězem v celkovém pořadí GPTK 2001 se stal po mohutném finiši v závěru Zdeněk Tichý. Gratulujeme! Jak se říká, tichá voda břehy mele. Zdeňkovi Tichému se v GPTK 2001 podařilo nenápadně zvítězit pravidelným umisťováním se na bodovaných místech, aniž by na sebe upoutal pozornost vítězstvím v některém z kol. Paní předsedkyně tímto místopřísežně prohlašuje, že svoje ceny mu udělovala zcela nezaujatě, protože se jí líbí jeho fotografie a švestičky z vlastní zahrádky, které jí sliboval v průběhu prvního kola, s tím nemají zhola nic společného.

Zdeněk se, coby vítěz GPTK 2001, stane hrdým majitelem diplomu vlastnoručně vyrobeného paní předsedkyní, přislíbeného v propozicích soutěže. Pouze si na něj bude muset počkat do června, kdy paní předsedkyně zavítá ze zámoří do Čech, na svoji pravidlenou oficiální návštěvu rodné hroudy a při této příležitosti mu diplom sama osobně předá. Slavnostní ceremoniál vyhlášení vítězů GPTK 2001 proběhne ve stylovém prostředí Café Imperial v Praze Na Poříčí. Přesné datum bude včas oznámeno zde na Paladixu i na FotoPrůvodci. Kromě dekorování vítěze GPTK 2001 paní předsedkyní bude součástí programu i test, zdali nápis nabízející k odprodeji mísu včerejších koblih a varování zákazníkům, co se může stát, pakliže tato mísa z pultu zmizí, rozmístěná na stolcích, jsou myšlena vážně. Pakliže bude výsledek testu pozitivní, čestný první hod bude náležet Zdeňkovi, coby vítězi GPTK 2001. Druhý si rezervuje paní předsedkyně sama pro sebe a poté bude dovoleno zapojit se nejširší veřejnosti. Uvidíme, zda u účasníků slavnostního ceremoniálu převládne přirozená touha hodit si po bližním koblihou či perverzní nutkání zachytit ostatní při této činnosti objektivem svého fotoaparátu. Podrobný rozbor události vám přineseme v sekci Ze společnosti.

Vítězové jednotlivých kol GPTK 2001

Leden Unor Brezen Duben
Leden Únor Březen Duben
S chutí do toho a půl je hotovo. Ranní ptáče dál doskáče. Jednooký mezi slepými králem. Škoda rány, která padne vedle.
Luky (Jiří Charvát) Zdenek Bakštein radka (Radka Turcajová) Luky (Jiří Charvát)
Kveten Cerven Cervenec Srpen
Květen Červen Červenec Srpen
Dvakrát měř a jednou řež. Komu se nelení, tomu se zelení. Potmě je každá kočka černá. Ještě nebylo tak špatně, aby nemohlo být hůře.
Luky (Jiří Charvát) Vrána (Libor Šindlar) Zdenek Bakštein radka (Radka Turcajová)
Zari Rijen Listopad Prosinec
Září Říjen Listopad Prosinec
Všude dobře, doma nejlíp. Jablko nepadá daleko od stromu. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Konec dobrý, všechno dobré.
radka (Radka Turcajová) Jakub Kencl Martin Mafi Bělocký Jimmy Red

A co nového letos? Tak především se nám teta Kateřina v průběhu loňského roku šťastně provdala za strýce Paladixe, vydavatele úspěšného časopisu a majitele prosperujícího foto-obchodu. Kromě toho, že se k němu přestěhovala a má tudíž novou domovní i e-mailovou adresu,
http://www.paladix.cz/gptk a
Teta.Katerina@paladix.cz, tak také, protože dobře ví, že zadarmo ani kuře nehrabe, přemluvila svého drahého novopečeného chotě, aby letošní ročník sponzoroval a věnoval do soutěže ceny pro vítěze v celkovém pořadí Grand Prix i jednotlivých kol. Tudíž se v letošním ročníku bude soutěžit nejen o prestižní unikátní diplom vlastnoručně vyrobený paní předsedkyní, ale budete mít příležitost získat i některou z následujících hmotných cen:

  • 1. místo – hlavní cena – poukázka na nákup zboží ve strýčkově foto-obchodu v hodnotě 1000 Kč
  • 2. místo – moderní baťoh přes rameno
  • 3. místo – elegantní pouzdro na kompakt
  • vítězové jednotlivých kol – mikrovrovláknové utěrky Rodenstock

Po zkušenostech s loňským ročníkem také dochází ke změně formátu soutěže. Abychom předešli okurkovým sezónám a vyčerpání soutěžících i organizátorů, bude mít GPTK 2002 celkem pouze šest kol, z nichž tři proběhnou na jaře a tři po letní přestávce na podzim. Rozpis jednotlivých kol vypadá letos takto:

  • Jarní část

    • Duben: Každý začátek je těžký
    • Květen: Jedna vlaštovka jaro nedělá.
    • Červen: Mnoho psů, zajícova smrt.
  • Podzimní část

    • Září: Není všechno zlato, co se třpytí.
    • Říjen: Jaký pán, takový krám.
    • Listopad: Komu není rady, tomu není pomoci.

Pozor! Dochází i k některým dalším změnám v pravidlech. Stejně jako v loňském ročníku budete mít možnost do každého kola zaslat až tři různé fotografie, uzávěrka bude ale vždy 23. den v měsíci. Body do celkového pořadí v Grand Prix si ale letos vždy připíší autoři fotografií na prvních osmi místech. Pokud se vám mezi prvními osmi umístí více fotografií, připíšete si body za každou z nich. Vzhledem k tomu, že došlo k celkové inflaci bodů, zvýšili jsme patřičně i bodová ocenění za získání Ceny paní předsedkyně a Ceny pana místopředsedy, zmocněnce pro Českou republiku. Aktualizovaná tabulka bodových zisků vypadá takto:

1. místo 10 bodů
2. místo 8 bodů
3. místo 6 bodů
4. místo 5 bodů
5. místo 4 body
6. místo 3 body
7. místo 2 body
8. místo 1 bod
Cena paní předsedkyně 7 bodů
Cena pana místopředsedy 5 bodů

Soutěž je otevřena každému. Pamatujte, že každý starý známý byl jednou novým známým. S chutí do toho a půl
je hotovo! Stačí si prostudovat propozice
a až budete tetě posílat svoji první fotografii, tak jí nezapomeňte také napsat, pod jakým jménem či
přezdívkou si přejete být zaneseni ve výsledkové listině, protože registraci soutěžících synovců a neteří
si teta vede odděleně od registrace návštěvníků.

Doufáme, že se do letošního ročníku GPTK zapojí jak staří ostřílení borci, tak i nové tváře, a co možná
nejvíce synovců a neteří udělá tetě Kateřině radost tím, že jí pošlou svoje již existující humorné obrázky
nebo dokonce vytvoří něco nového, speciálně pro ni!

Věříme, ze se vam bude GPTK 2002 líbit, a doufáme, že nám zachováte přízeň a pokud rovnou nebudete sami soutěžit, tak se alespoň zúčastníte hodnocení soutěže. Dobře se s námi bavte!

9 komentářů u „Grand Prix tety Kateřiny 2002“

  1. Aneb jak paní předsedkyně porazila sama sebe :o)

    A nejen sebe. Trochu mně to připomíná jak v Harry Potterovi na závěr roku Brumbál (pro ty co neznají český originál :o) – Dumbledore) zvrátí celoroční průběžné bodování tím, že nacpe jen tak spatra spoustu bodů své oblíbené koleji. A tak i paní předsedkyně má svůj oblíbený styl, z čehož někteří jedinci vychytrale tyjí :o))). Bohužel jak to tak vidím, bude to i v tomto roce, tak aby nám to neodradilo případné zájemce.

    Jo a mezi náma, ty švestičky v pevném nebo tekutém stavu?

    Odpovědět
    • RE: Aneb jak paní předsedkyně porazila sama sebe :o)

      Teda takhle me krive obvinovat. Ja jsem kolejim zadnou cenu nedala! To si vyrid s panem mistopredsedou. Ja jsem v poslednim kole ocenila Tullamore Dew. I kdyz neni ze svesticek.

      Odpovědět
      • RE: RE: Aneb jak paní předsedkyně porazila sama sebe :o)

        A to je taky pravda, záverečný finiš mi zařídil pan místopředseda. Už si ani nepamatuju, co jsem mu to slíbil, sakra :o)

        Odpovědět
    • RE: Aneb jak paní předsedkyně porazila sama sebe :o)

      No, take mi pridelovani bodu bafunari prislo byt trochu nesystemove. Na druhou stranu – kdyby zvitezila pani predsedkyne, zas by nekdo kricel, ze si udelala soutez pro sebe, aby ukazala, jak je dobra 🙂 (nojo, jenze vona ve skutecnosti dobra je, ale to je i ZdenekT. Mimochodem, Zdenku, prijmi me gratulace!)
      Ja jsem si dovolil odecist body, pridelene pani predsedkyni, panem predsedou a vymahacem pohledavek Karkulou, a vysledek na zacatku poradi vypada takhle:
      1. radka (46)
      2. ZdenekT (33)
      3. Luky (35)
      4. ZB (27)
      5. JKJ (19)
      6. Jakub (18)
      7. Vrana (15)

      Odpovědět
      • RE: RE: Aneb jak paní předsedkyně porazila sama sebe :o)

        A, krucis. Preklep. Luky ma 31, ne 35. Poradi sparavne. Doufam, ze jsem se jinde uz nezbodl. Pokud ano, ma omluva predem.

        Odpovědět
      • RE: RE: Aneb jak paní předsedkyně porazila sama sebe :o)

        No a to se třeba takový Luky ke konci začal pěkně flákat. Přestal vytvářet svá povedená, ke konkrétním tématům zaměřená dílka a dokonce považte – semtam hodil i nějaké to áčko! Tak ten to snad mohl natřít pani předsedkyni i bez toho, že by mu v tom dotyčná pomáhala :o).
        JardaF: no jo, ale jinak to jde z kopce. Těch několik sešitů Garfielda, co mám doma, mně po osmém přečtení pomalu přestává bavit.

        Odpovědět
  2. ZdenkoviT

    A hele, a ja jsem myslel, ze jsem jedinej cvok, kterej v tomhle veku cte Harryho Pottera. :-))
    p.s. ale mas pravdu – to jak Brumbal zamichal s poradim byla desna podpasovka.

    Odpovědět
    • RE: ZdenkoviT

      Nejses jedinej, taky uz to mam za sebou a uz mam pripravenej druhy, treti i ctvrty dil. Musim, jinak bych byl cernou ovci rodiny a nemeli by si se mnou o cem povidat ;-)))

      Odpovědět

Napsat komentář