Humor – vyhodnocení domácího úkolu

Je vidět, že humor máte rádi, neboť nám dorazilo hodně dobrých záběrů všech možných kategorií humoru. A protože má fotografie hovořit sama za sebe a humorná zvláště, omezil jsem se tentokrát jen na nejnutnější komentář a zbytek nechám na vás. Věřím, že si každý čtenář vybere tu svojí parketu. Dobře se bavte.

Peter Hoffmann

První fotografie dorazila až z Potosi v Bolivii a motivem je velice nápaditá a opravdu vtipná. Stařeček svým vzrůstem i směrem pohledu pěkně kopíruje poloviční figurýnu a celá fotografie se tak pěkně vyváží. Po technické stránce by fotografie určitě snesla nějaký ten zásah. Stinné partie se mi zdají být až moc zatažené a chvílemi nečitelné. Ale pokud budeme hodnotit vtip, tak je to výborné.

hoffmann 1

Martin Vraštil

Jóó, Martin je hračička a to se mi moc líbí. Parádní záležitost. Sponkoví člobrdíkové mě dlouho hlasitě rozesmívali a při každém dalším pohledu mě baví čím dál tím více. Navíc jsou to fotografie velice zdařilé po estetické stránce a velice příjemně se na ně kouká. Trochu vyčistit obraz od nečistot a škrábanců a je to do galerie.

Vrastil 1
Vrastil 2

Standa Mitáč

Standa poslal hned tři zajímavé záběry z běžného života nebo z dovolené. U první fotografie “leží – nožky má na hoře” bych se dole zbavil stínu druhého fotografa, který, alespoň u mě, neustál soupeří o pozornost s hlavním motivem. Stažení kontrastu by také určitě pomohlo. Druhý záběr “leží – kolečka na hoře” je dokonalý a myslím si, že tuto “tragikomickou” situaci není třeba dále komentovat. Třetí záběr “nikdo neleží – všichni
na stojáka” se již tímto faktem odlišuje od zbytku. Ale nic to nemění na humornosti tohoto záběru.

Mitac 1
Mitac 2
Mitac 3

Ján Végső

Keďže si myslím, že úsmevov je na tomto svete málo, a vo fotografii ešte menej, prešiel som svoj archív a posielam všetky tri snímky,ktoré mi budú pripadať vtipné až do chvíle než pošlem tento mail. Ale pre tento účel vznikli, tak Vám ich posielam 🙂 … a udělal jste dobře, neb jste mi, a doufám, že i jiným lidem, o kus protáhl život. Pohled vojáka stylem “co jsem to jen chtěl”, popřípadě “sakra co jsem to ztratil”
a hladce oholený offroad mě rozesmál. Ovšem chlapíka se sudem budu mít dlouho v paměti a asi si na něj vzpomenu při každém míjení podobně popsaných vrat.

Grafoman 1
Grafoman 2
Grafoman 3

Pavel Budka

Úsměvná a roztomilá vánoční fotografie. Škoda jen, že oba záběry nejsou se stejnými “kulisami” a druhá fotografie už neobsahuje stromeček a je na ní trochu rušivá židle. Ale i tak tato dvojice snímků určitě vyvolá po letech úsměv u všech aktérů.

Pab 1

Marcel Šolc

Marcel našel v lese, dalo by se říci, běžnou scénu, ale vlastním komentářem se mu z ní povedlo udělat naučně-humornou sérii.
1. Takzvaný Zlatý řez
2. Realita po Zlatém řezu
3. Skutečný Zlatý řez
Fotografie jsou příjemně laděny i barevně a podtrhují tak jemnost vlastního vtipu.

Solc 1
Solc 2
Solc 3

Juraj Priskin

Nechám hovořit autora, jeho komentář říká vše:
Zasílám svůj domací úkol na téma “humor”. Obě fotky jsem pořídil letos v červenci na jedné venkovské pouti s odstupem asi 10-ti minut. Asi není nutné říct která fotka, byla první. Já sám nejsem expert na gramatiku, ale ta tabule u stánku s klobásy mě pobavila. Asi celá pointa snímku je v tom, že jsem nějakou náhodou stihnul zachytit tabuli před a po korekci. Předem se omlouvám autorovi textu pokud by se cítil dotčen. Název fotky by mohl byt “Hledej rozdíly …”.

Juraj 1

Miroslav Šmejkal

Jóóó, Mirku tak této fotografii a ostatně i výrazu budoucího chlapa, rozumím. Doporučil bych srovnat svislice, což by obraz a zmatek v něm trochu uklidnilo, zmizely by různé rušivé trojúhelníky a divák by se tak mohl více soustředit na hlavní děj ve snímku. Zatažení pánových kalhot by také určitě pomohlo.

Smejkal 1

Karel Jeřábek

Snímek s názvem “Prosím začínáme pravou, pánové” je krásné divadlo. Dva mimové, třetí se nám trochu bojí vzadu, předstírajíc hru v nohejbal, míče nepotřebujíc… Nebo, že by ho ten pán v zeleném polknul? Podle údivu červených by to tak i vypadalo. Jak jsem již nakousl na začátku se třetím hráčem, pozadí je lehce rozbité, což trochu odvádí pozornost od fantastických výkonů sportovců, ale i tak Karle, dobrá práce.

Quibek 1

Jaroslav Novák

Ukázku, jak dokáže být humorná sama příroda nám poslal Jaroslav, až z Kanady, tedy z České Kanady. To je ostatně taky dost daleko. 🙂 U tohoto typu snímku, který je klidný, nevrhá se na nás akce na první pohled a autor měl evidentně dostatek času na jeho pořízení, bych doporučil pečlivou práci se záběrem, kompozicí i expozicí již v terénu a pokud to nešlo či nevyšlo, tak pak práci doma v klidu na počítači. Určitě srovnat svislice – zvláště tady, kde je to pravý úhel jeden na druhém, nedělají šikmé hrany dobrotu. Úprava expozice, kontrastu, prosvětlení či barevnosti by snímek také posunulo o schůdek výše.

Novak 1

Hynek Bakstein

Jak sám autor píše, není to přímo humorný záběr, ale humor vyjadřuje dobře. Ale teď koukám Hynku, není to pláč??? Vždyť ty jsi tomu nebohému dítěti uříznul prst!!! 😉 Ale jo, je to smích, radost z toho kouká.

hynek 1

Jen~a

Mlčím, nic neříkám…. nemohu, potřebuji se nadechnout… 🙂

Jena 1
Jana 2
Jena 3

Zdeněk Tichý

Věděl jsem, že od Zdeňka nepřijde nic špatného a taky ze schránky vypadly technicky parádní tři kousky. Přefiknutej jezevčík mě okamžitě srazil na kolena. Výborný nápad malířův a Zdeňkova všímavost si myslím že musí rozesmát každého. Kůň je taky solidní rána pod pás a tak jsem se konečně mohl uklidnit u roztomilého psíka v zajetí obrů. Jak říkám, vtipu tam je hodně pro každého a ještě je to technicky dotažené.

ZT 3
ZT 1
ZT 2

chose + Zuzana Štěpánková

Na závěr tady máme autorskou dvojici. Jak to tak bývá, někdy se nevyplatí dávat foťák z ruky. 😉 Jak sám chosé píše: Autorem třetího snímku je Zuzana Štěpánková – sice jen díky tomu, že jsem jí na minutu půjčil SVŮJ fotoaparát, ale holt už jí to autorství neodpářu. Chosé se svoji partnerkou své zápletky založili na mezilidských a mezizvířecích vztazích, což je někdy spíše velká tragédie, ale myslím si, že se jim podařilo udělat tři dobré, pohodové a vtipné obrázky. Je vidět že i naše vztahy se dostávají do Evropy i když kdejaká koza na to jen nevěřícně zírá a někteří zajíci z toho mají dokonce až lidské tělo.

Chose 1
Chose 2
Zuzka 1

A co vy? Jaká fotka nebo série se nejvíc líbí vám?

Napsat komentář