Jak bychom mohli vylepšit náš bazar?

Náš bazar patří mezi velmi navštěvovanou část našeho webu. A přitom jsme ho už dlouho nijak nevylepšili. Rádi bychom to napravili a chtěli bychom vás poprosit o spolupráci na jeho rozvoji…

Pokud tedy máte ke stávajícímu bazaru připomínky, budeme rádi, když nám je napíšete. Pokusíme se z nich vybrat to nejlepší a připravit novou verzi oblíbené aplikace.

Předem díky za spolupráci!

53 komentářů u „Jak bychom mohli vylepšit náš bazar?“

    • sony

      Podle mě je sony zastoupeno v bazaru volbou značky Minolta, ale je pravda že by se tam dalo napsat Minolta/Sony.

      Odpovědět
      • sony

        Presne tak.
        Bajonet Sony si zaslouzi zminku a sloucil bych ho s Minoltou jak navrhuje Alda.
        Nahledy bych uvital tak 500x500pix a klidne bych nechal omezeni 50kb. Kompresy si kazdy snad nejak osefuje.

        Odpovědět
      • sony

        Sony nemůže být zastoupeno volbou značky Minolta , KMD je mrtvá a půjde do zapomenutí . Nic proti této značce ale Sony dává na trh špičková skla CZ a FF tělo A 900 ( A 700 stojí též za zmínku,má ho celej Dinax club) tak tyto konkurence schopné výrobky od Sony nebudu hledat natož prodávat pod zn. Minolta.

        Odpovědět
        • Spíš jen drobnosti

          Souhlas s mnohým, co bylo řečeno výše. Můj nejoblíbenější bazar, hraničící se závislostí, v mnohém vyhovuje. Snad jen:
          – omezit refresh 1x denně
          – vymyslet jak na donekonečna se opakující spouště, deštníky, difuzéry, …
          – možnost vybrat víc položek filtru
          – lépe přerozdělit kategorie (digitály, skenery x fotoaparáty x komplety,sety), lepší by bylo “kompakty, dslr, analog…”

          Odpovědět
    • sony

      Souhlasím, i na Photozone už uvádějí KM/Sony 🙂

      Jinak jsem spokojený, jde o nejlepší i-fotobazar! Ale jo, ještě mám jednu připomínku, jen nevím, zda by šla snadno zařídit – mám objednáno přeposílání inzerátů týkajících se určitého bajonetu na mail, což funguje dobře. Ale protože jsou tady inzerenti, co uploadují svůj inzerát několikrát za den (za hodinu?), dostávám stále stejné maily, namátkou drátovou spoušť minolta/sony za 380,- Kč… Ovšem rád bych se zase dověděl, když inzerent sníží cenu. Proto bych uvítal, kdyby byly ze zasílání odstraněny jen totožné inzeráty, například volbou “zasílat pouze nové inzeráty”. Ještě by nebyla špatná volba “zasílat inzeráty obsahující slovo XXX”, čímž bych se mohl nechat informovat o inzerátech, které vypadnou z nějaké rozumné kategorie a obsahují i v textu věc, co hledám. Třeba “deštník” nebo “ateliér na letné”… 🙂

      Odpovědět
  1. Datum

    Já bych byl pro kolonku stáří inzerátu, třeba jak je to na anoncích nebo inzertexpresu, vybrat si inzeráty podané do (např.) dvou dnů, do týdne, do dvou týdnů.. jinak fajn. Náhledy bych v klidu nechal 200x200px, stejně si nikdo nic nebude kupovat diky vetsimu nahledu, ne?

    Odpovědět
    • datum

      pripadne pak zobrazovat jen opravdu nove inzeraty… :-/

      Nicmene by (treba mi jako kupujicimu) dost pomohlo, kdyby byl vic kladen duraz na lokalitu kde je zbozi k mani … akce “zajic-pytel-vyborne-postou” neni zrovna dobry napad a predejde se hloupym dotazum. :-/

      Odpovědět
  2. Kategorie

    Přidat třídění podle:
    Digitální kompakt
    Digitální zrcadlovka
    Kinofilmový kompakt
    Kinofilová zrcadlovka
    Střední formát
    Velký formát

    Zrušit Fotoaparáty x Komplety, Sety stejně se to příliš nedodržuje, překrývá.

    Odpovědět
    • kategorie

      Souhlasím, digitály by to jistě chtělo odlišit. Též zrcadlovky od kompaktů, těch se tu však moc nevyskytuje…
      Další třízení možná na fotoaparáty; objektivy; příslušenství

      Odpovědět
  3. překupnický filtr

    Filtr na filtry ?
    Vodní dělo proti deštníkům ??
    Odražeč odrazných bazmeků ???

    Možnost odfiltrovat vybrané inzerenty !!!

    Odpovědět
    • překupnický filtr

      Ale Vládinku… 🙂

      Rozhodně to chce větší fotky a několik fotek, jako teď udělal Fotobazar.cz . Z 200×200 člověk nic nevidí. A zrušte refreshe, potom někteří refrešují opravdu 5x každý den a to je opravdu moc.

      Odpovědět
  4. další dělení

    souhlasím, s tím sjednotit fotoaparáty,komplety a sety. Přidal bych třeba položku středoformát. Taky bych možná přidal mezi značky mamiyu, protože když na to tak koukám, tak co do četnosti je jich mám dojem stejně jako Praktik. (aspoň v posledních dvou letech). Podobně jako Minolta/sony by mohl být i Pentax/Samsung. Jinak bych se přiklonil i k tomu dalšímu dělení jako navrhoval lada, s tím že bych přidal ještě kategorii dálkoměrných přístrojů pro Leicy, hexary, FEDy, atd.
    možná přidat značky Leica, Fuji, Yashica… myslím, že zadat je jako kategorie při tvorbě není žádná velká práce naopak při filtrování pomůže hodně, teď je v kategorii Ostatní : kodak, fuji, samsung, yashica, mamiya,bronica,contax, leica, zenit, FED, chinon atd.

    Odpovědět
  5. Změny?

    Hlavně bych navrhoval omezení refreshů (pokud je to ve vašich možnostech, tak i podání podobného inzerátu) na cca 1x týdně. Někteří činní lidé to refreshují několikrát denně a člověk aby pak nový inzerát hledal jak jehlu v kupce sena.

    Dál bych se přimlouval za přidání kategorií, jak už tu někdo navrhoval a to na způsob:
    digi kompakty
    digi slr
    analog kompakty + rf
    analog slr
    střední formát
    velký formát
    fotokomora
    fotoateliér
    batohy, stativy, etc.

    kam s příslušenstvím nevím, ale byl bych rád, kdyby se mi u příslušenství k sf neobjevovaly nabíječky na kompakty…

    Velmi bych ocenil, kdyby si člověk mohl vyfiltrovat víc výběrových položek, např sf + příslušenství + fotoateliér

    Odpovědět
  6. Nejlepší fotobazar

    Aniž bych chtěl lichotit, tak na Paladixu je nejlepší fototobazar co znám (znáte-li někdo lepší, prosím o link 😉 a myslím si, že zásadní změnu nepotřebuje, stačilo by jen pár drobností:
    – náhledy zvětšit na cca 250×250 ale víc ne, jinak by se ztratila přehlednost
    – možnost dvou náhledů
    – akualizace data uveřejnění maximálně 1x denně
    a to je asi tak vše. Samozřejmě že by bylo šikovné dokázat separovat SLR/DSLR/EVF/filmkompakty/digikompakty/středoformát/velký formát atd., ale obávám se, že těch, kteří by psali EVF nebo i kompakty do DSLR by bylo větší množství, neýž malé 🙁

    Odpovědět
    • nejlepší fotobazar

      Souhlas s tim, ze tento fotobazar je nej 🙂

      Refresh bych jako kolega Mares uvital taky max 1x denne a pokud by se dalo nejak osetrit omezeni vkladani stejnych inzeratu, tak by to bylo fajn. Obcas jsou po sobe tri i vice shodnych inzeratu. Taky se mi zda, ze tu z toho maji nekteri lide E-shop zadarmo, nevim ale, jestli se s tim da neco delat.
      Jeste ke tem nahledum – uvital bych, kdyby mohly byt uz pri nacitani stranky dane rozmery obrazku (width, height), aby text porad neposkakoval jak se postupne nacitaji nahledy.

      To je tak asi vse, co me momentalne napada.

      PS: Tady odsud mam vetsinu sveho vybaveni 🙂

      Odpovědět
      • nejlepší fotobazar

        Ještě jsem zapomněl na důležitou věc – inzerent by měl prozradit odkud je (alespoň okres) a toto město (obec) by se mělo zobrazit u kontaktních údajů v inzerátu, protože u některého zboží je možnost osobního předání a vyzkoušení rozhodující.

        Souhlasím s panem Šichem, že by to chtělo zamezit několikanásobnému vkládání stejného inzerátu, ale obávám se, že to v podstatě nejde – stačí změnit pár slov v textu a pro hlídací program je to jiný inzerát.

        Z hlediska vyššího principu mravního jsou černé nebo šedé e-shopy samozřejmě zavrženíhodné, že ano …. ale kupujícímu přinášejí větší a levnější výběr zboží. Takže férově přiznávám, že mě osobně je bližší košile než kabát – a zajímalo by mě, jak se na to dívají ostatní.

        Malá poznámka k náhledům – větší náhledy znamenají menší přehlednost a zdržují nebo i ruší při listování inzeráty. A samozřejmě čím větší obrázek, tím déle se načítá. Je to sice možné řešit větším obrázkem na proklik, ale ruku na srdce – nechtěli bychom toho zadarmo trochu moc? To je opravdu pro někoho problém poslat zájemci větší fotky e-mailem?

        A na závěr ještě k členění podle značek a typu fotoaparátu. Když uvážíme všechny značky a typy, jako vlastenci nezapomeneme na Flexaret, Mikromu atd., rozlišíme všechny druhy bajonetů Canon, všechny druhy bajonetů Pentax atd. … tak se v tom utopíme. Tyhle detaily lze nalézt podle klíčového slova a při dnešním stavu fototechniky považuji za dostačující členění podle nejvýznačnějších značek a typu DSLR/ostatní digi/film … i když uznávám, že hledání Hasselbladu nebo Sinaru mezi kinofilmovými kompakty může být pro někoho frustrující 🙂

        Odpovědět
  7. Refresh

    Naprosty souhlas, moznost obnoveni max. jednou dva dny – takhle si nekdo svuj inzerat furt dava nahoru a normalni clovek co na to nema cas tomu se inzerat utopi.
    Jinak pri aktualizaci inzeratu se zobrazi ten konkretni inzerat – bylo by dobre, kdyby po submitovani EDITace, presel system na “Me inzeraty”

    Nahledy kazdopadne vetsi – mozna pridat dve rozbalovaci nabidky pri podavani inzerat Stav: [1-5] a [A-E] … samozrejmen s vysvetlivkami, otazka jestli by to nekdo cvakal 😉

    Dale bych take uvital moznost jakeho si ignore listu … mam nasteveno zasilani mailu vsech Zdarma inzeratu a jak se mi mezi to vetre pronajem atelieru na letne petkrat denne, tak mam chut jit ten atelier zbourat ….

    Odpovědět
    • refreše

      Ne, refreš je fajn funkce usnadňující život a bránící tomu, aby nějaký inzerát zapadl příliš hluboko do bahna věků. Ale omezil bych ji na 1x za 24 hodin. Zasílání inzerátů na mail musí být stejně rychlé jako teď, to je bezva, ale desítky totožných mailů denně jsou prudivé…

      Odpovědět
  8. Pár námětů…

    Přiznám se že bazar na Paladixu kontroluji několikrát během každého dne a stala se z toho téměř závislost. Svým způsobem lovecká horečka a dobrodružství jak stále číhám na něco zajímavého. Tu filtr, tu mezikroužek, čas od času i zajímavý objektiv… A samozřejmě, občas zkusím své obchodnické štěstí i já, když se rozhodnu proměnit nějaký předmět za oběživo. Zatím vždy úspěšně 🙂
    Tímto bych chtěl tedy Paladixu a těm co za ním stojí upřímně poděkovat!

    Náměty na zlepšení – připojuji se již uvedenému omezení refreshů na max 1x za den (ale klidně bych snesl i delší období, např 3 dny).
    Pro “obchodníky” s vícero položkami (filtry, deštníky…), kterým Paladix slouží jako e-shop bych zřídil další složku (kterou můžete i zpoplatnit sumou rozumné výše, případně jim nabídněte další bannerové plochy) a nakonec mne ještě napadá že při filtrování bych si chtěl třeba zaškrtnou více než jednu kategorii – třeba zrcadlovky Nikon + objektivy Nikon + filtry. A hlavně nepřekombinovat – jednoduché řešení je nejpřehlednější.

    Odpovědět
    • e-shopy a náhledy

      Ještě dodatek k e-shopům. Jejich nabídka mi nevadí, ale otravuje mne záplava inzerátů na jednotlivé předměty, která se třeba opakuje i několikrát denně.
      Proto mne napadlo jim vyhradit vlastní prostor, kde by nabídka videla na očích neustále. Komu se nebude chtít za takovéto zvýhodnění zaplatit, ten si dá inzerát JEDEN a v něm uvede že má širokou nabídku nových značkových filtrů, nebo vybavení do ateliéru a přidá odkaz na svoje vlastní stránky. Pro takovéto účelu stačí klidně i galerie jako Picasa, která je zdarma a “obchodník” přitom má přehledně vystavené obrázky veškerého svého zboží.

      K náhledům – vyhovuje mi jejich současná velikost (kvůli přehlednosti celé stránky), ale uvítal bych aby se dal obrázek rozkliknout na větší velikost, nebo aby bylo možné přidat více než jeden odkaz.

      Odpovědět
  9. Hlavně to nepřehánět!

    Zdravím redakci paladixu,
    Váš bazar je dle mě nejlepší a také nejnavštěvovanější fotobazar u nás. Podobně jako kolega nademnou i já jsem téměř závislý na neustálé kontrole co za posledních 10minut přibylo a rychlost zde má opravdu svouje výhody.
    I když server celkově nepatří graficky k současné špičce – JE PŘEHLEDNÝ a to je nejdůležitější! Moc prosím neudělejte z něho nějaký fotobazar.cz (a už vůbec ne novou verzi a podobné přeplácané nepřehledné bazary.

    Co bych přidal je možná zadání Kraje – bez možnosti “všechny” – aby si člověk hned mohl udělat představu jestli je pro něho možné se na zboží přijet podívat osobně nebo to bude jen dobírková záležitost.

    Jinakmi vpodstatě nic moc neschází – ty větší náhledy zboží dejme tomu.

    Odpovědět
  10. jen tak dál

    Takže postupně, kdo jsou zákazníci bazaru:
    1) uživatelé
    2) prodávající
    3) kšeftaři

    Jaké mají uvedené skupiny cíle/potřeby:
    ad 1) jednoduchý a přehledný user-interface, bez přehlcení inzeráty, možnost filtrování, mail notifikací

    ad 2) funkčně propracovanější aplikace se správou vlastních inzerátů, možnost vložení do více kategorií

    ad 3) vlastní “eshop”, prostor, kde nabízí své zboží aniž by zapráskali svými hromadami inzerátů bazar. Dalo by se zpoplatnit a nabídnout za poplatek nadstandardní služby.

    A obecně pár postřehů, co by se dalo (nemám čas to rozebírat do podrobna):
    – zamezit zadávání hromad inzerátů 100x denně, je to strašně nepřehledné, každý inzerát by měl mít datum zadání a poslední aktualizace a po prodání by se rušil
    – poladit kategorie a vylepšit možnosti filtrování (více kategorií a tak)
    – zvolit si počet inzerátů na stránce
    – moderování bazaru: kdo by porušil pravidla, byl by mu vymazán inzerát
    – přidat místo (třeba na kraje)

    … ono by se ještě něco našlo, ale jinak chválím tento bazar jako snad nejlepší a chválím snahu ho ještě více vymazlit!

    Odpovědět
    • jen tak dál

      Já Vám nevim… Ve mně slovo kšeftaři evokuje dobu před šedeáti lety stejně jako slůvka kulaci a keťasi. Asi bych tak lidi, co si koupili pár filtrů, dálek nebo gripů navíc, nenazýval. Už proto, že vesměs jde o unikátní věci – buď cenou nebo tím, že je slovutní obchodníci nenabízejí…

      Odpovědět
  11. Kšeftári?

    Bazar je na 1*! škoda, že tu skoro vôbec o nom nediskutuju inzerenti…a o kšeftároch nemôže byt ani reči! bez nich by som nemal temer nič. V obchode je totiž zo špecialitiek velké H.

    Odpovědět
  12. nic zásadního

    dobrý den
    vadí mě složité přihlašování, 1. krok nutnost vždy vyplnit všechno. uvítal bych možnost zadat údaje jednou a odfajfkovat “zapamatovat z toho počítadla”
    2. krok další klik nahoru “bazar”
    3. krok vlevo “mé inzeráty”
    někde mají jem přihlásit, systém si pamatuje login i heslo takže je možnost jen odkliknnout a rovnou vyběhne všechno moje…

    ale jinak naprosto OK. díky

    Odpovědět
  13. refresh

    Dával jsem dohromady komplet výbavu a postupně jsem sem přestal pravidelně chodit, protože opakující inzeráty typu dálk. spoušť apod. to zde fest zaplevelí.
    Jsem pro oddělit nabídky obchodníků od běžného second hand. Je standardem, že obchodník za inzertní plochu platí.
    Jinak k stávající funkčnosti nemám připomínek.

    Odpovědět
    • refresh

      Nemusí vždycky platit… Inzerenti na eBay taky nejsou vždycky jen prodejci věcí, co je už nebaví, ale kvete tam nejeden domácí bussines :-)…

      Odpovědět
      • refresh

        Aby bylo jasno – nejsem obchodník, kšeftař, překupník, jen občasný inzerent… Ale musím tady kolegovi udělat malou reklamu – ty IR spouště jsou tutové, za 260 Kč mi doma obslouží dva Dynaxy, Dimage a Pentax Optio!!!

        :-))

        Odpovědět
        • refresh

          Ale jen ať inzerují, taky mám jednu neznačkovou kabelovou spoušť a slouží dobře. Myslím že hlavní výtky jsou ke způsobu jak někteří kolegové inzerují (5x denně refresh, každý filtr a každý deštník má svůj vlasní inzerát…).

          Odpovědět
          • refresh

            …ale právě v tom je zakopaný pes – normální inzerent, až na vyjímky, není tak agresivní při inzerci (snaha, aby byl vidět co nejvíc/opakování apod.).
            Nebo jinak, pokud je tento bazar určen pro kultivovaný second hand prodej, tak by měl obchodníky eliminovat a dát jim prostor jinde. Ale je-li bazar open pro cokoliv, tak samozřejmě bez jakýchkoliv omezení, ale potom tady postupně budou dominovat prodejci a normální second hand se přestěhuje jinam, kde inzerát za půl dne nezapadne za kvantum deštníků, spouští, baterií apod.
            Třeba v annonci nebo ve většině velkých inzertních médií v oblasti motocyklů (např. CMN) se komerční inzeráty běžně vyřazují.

          • refresh

            Ten zakopaný pes jde vykopat regulací agresivity inzerování. Snaha být co nejvíc vidět je pochopitelná, ale vše by mělo mít své meze. Většina diskutujících se shoduje, aby refresh byl možný jen max 1x denně a už to by hodně pomohlo. Ze stejného důvodu nejsem pro radikální zvětšení náhledů, pokud by byly větší jak cca. 250×250 nebo by jich bylo víc jak dva u inzerátu, opět by to bylo příliš dominantní.
            Avšak na rozdíl od Vás si myslím, že vyloučení “poloobchodníků” by bylo na škodu. Novotvar “poloobchodníci” jsem použil proto, že čeština nemá výstižnéí slovo pro ty prodejce, kterří nejsou standardními obchodníky, věnují se tomu okrajově, povětšinou jen využívají toho, že mají možnost dovézt vybrané zboží za zajímavé ceny. Jejich ceny nového zboží jsou obvykle znatelně nižší jak v obchodě, takže zájemcům o fototechniku za dostupné ceny by jejich “odsun” moc neprospěl. A i mezi poloobchodníky jsou rozdíly, někdo během pobytu v USA koupí ve výprodeji krabici paměťových karet nebo pár objektivů a pak to tu rozprodává, jiný má stálý zásobovací kanál. V dobách existence Paladixu jako obchodu byla situace diametrálně odlišná, teď už konkurencí pro něj nejsou a jde tedy právě o to, aby prodejci úplně neopanovali prostor bazaru a normální second hand se nepřestěhoval jinam, kde inzerát za půl dne nezapadne za kvantum deštníků, spouští, baterií apod. To se dá udělat několika způsoby – je možno vytvořit kategorii “stálá nabídka” nebo “nové zboží” která by se dala snadno odfitrovat a přitom by byla snadno dostupná, pokud by v ní chtěl člověk něco hledat. A pokud by poloobchodníci nedrželi pravidly hry, tak možnost zobrazení inzerátů bez vybraných prodejců, v podstatě inverzní funkce k již existujíc, která zobrazí všechny inzeráty vybraného inzerenta.

  14. winterfresh filter

    … právě proto mi přijde dobrý filtr na inzerenty …
    … každý by měl možnost si odfiltrovat konkrétní (velko)dodavatele …

    … já bych např. dal filtraře k ledu, dálkové spustlíky nadálku odpálil …
    … jiní by si zas mohli vyselektovat balast starožitností –
    – a chodili by jim jen novinky ze světa odrazné módy …

    Odpovědět
    • winterfresh filter

      S tímhle naprosto souhlasím, filtry mám nakoupené, spouště taky, jenom mě to zde obtěžuje … pokud by šli odfiltrovat, bylo by to perfektní !!

      Odpovědět
  15. menej je viac!

    nic zasadneho by som nemenil. preco menit nieco co funguje ozaj perfektne. len sa to moze zneprehladnit. ked nieco funguje ako ma, vobec nevadi ze sa s tym dlho nic nerobi. snad mozno by sa dal zaviest novy filter pre digi/film, kedze ludia sa zbavuju svojich digi zazrakov podchvilou a ked chce clovek najst nieco na filmove aparaty, musi sa prehrnat zaplavou digi – casto ani filtrovanie podla znacky nepomoze

    Odpovědět
    • menej je viac!

      Souhlasím, nyní je to jednoduché, funkční, příjemné.
      Komplikovanost některých jiných inzercí mě znechucuje.

      Odpovědět
  16. Je to tak

    Vážně to moc neměnit – funguje to dobře.
    Jinak nechápu že tolika lidem tak vadí těch pár opakujících se inzerátů…o nic nejde.

    ten filtr digi/analog neni spatnej napad, (me analog srot uz vubec nezajima) ale uz vidim jak jednou da nekdo FF objektiv do analog a jednou do digi…takze radeji ne.

    Odpovědět
    • je to tak

      Nazdar Honzo, tak refreshnout jednou za tyden nebo pripadne par inzeratku dva krat za tyden snad neni tak hrozne, taky to delam, ale kdyz denne ctes 5x slovicka jako NIKDY nerozbaleny a NIKDY nepouzity, tak uz to taky leze na mozek :-). Jinak si Paláďo zaslouzi medaili, to je jasny.

      Odpovědět
  17. Je to nejpřehlednější fotobazar

    Prosím NIC NEMĚŇTE. Je to děsná móda měnit zavedené stránky, ale pokud to není technicky nutné, tak to nedělejte. Jako fotobazar nemáte konkurenci.
    Váš bazar je rychlý, přehledný, dobře ovladatelný a dobře fungující.
    To že ho někdo stále častěji používá místo e-shop je pravda, ale těch případů není tolik aby ohrozily chod celého bazaru. Pokud to přesáhne určitou míru, určitě to půjde s dotyčnými řešit přímo a neveřejně 🙂

    Odpovědět
    • je to nejpřehlednější fotobazar

      Souhlasil bych s tím, že tento bazar dobře funguje a je asi nejvyužívanější. Složité filtry by mohly být spíše na škodu.

      Nicméně bych rozšířil aparáty o některé značky. Mě osobně chybí Leica.

      Ještě mi chybí jedna věc ale možná je chyba mezi klávesnicí a křeslem :-). Když něco vyhlednám na google a odkaz je na inzerát na paladixu, tak po otevření odkazu se uvedený inzerát neobjeví a musím stejně listovat.

      Odpovědět
      • je to nejpřehlednější fotobazar

        Ad Google: to je bohužel tím, že v okamžiku, kdy to google indexuje, tak je inzerát třeba na 3. stránce. Jenže v okamžiku, kdy ten inzerát opravdu chcete v googlu najít, tak už může být klidně na desáté a proto je potřeba listovat. 100% přesné to bohužel být nemůže.

        Odpovědět
        • je to nejpřehlednější fotobazar

          Při hledání přes Google je nejlepší využívat volbu “cache”, která zobrazí stránku přesně v době indexování a přes volbu “odkaz” už na bazaru je možné přejít na aktuální podobu inzerátu.

          Odpovědět
  18. Platnost inzerátu

    Byl bych pro omezení délky zobrazování inzerátu např. na dva měsíce ( s tím že by se mohl uživateli třeba týden před jeho vypršením o tom poslat mail) – velmi pochybuji, že ze 14 měsíců staré inzeráty ještě platí.

    Odpovědět
    • platnost inzerátu

      14 měsíců staré inzeráty sice platí jen vjimečně, ale už jsem občas odepsal na inzeráty staré půl roku … a ejhle, občas je nějaký ještě aktuální. Ostatně, u mě je to podobné, pokud se mi nezdaří nějaké vybavení prodat během cca 2 týdnů, tak inzerát nechám spát a obnovím ho až po čase, někdy i po několika měsících, kdy se zase trochu vymění klientela bazaru. Samozřejmě je slušností neplatný inzerát smazat, aby se zbytečně nezatěžoval diskový prostor webu, všichni by si měli uvědomit, že je poskytován zdarma a nezneužívat této laskavosti. Ale na druhé straně – protože jsou staré inzeráty zapadlé, nikterak neruší a když něco prodávám, tak mám možnost ve starých inzerátech hledat cenové srovnání.

      Odpovědět
  19. nepřehánět

    naprosto souhasím s tím že váš Bazar je nejnavštěvovanější i díky tomu že je NEJPŘEHLEDNĚJŠÍ….tedy hlavně to prosím s případnou změnou nepřehánějte. Barevně i graficky je to zcela ok.

    Odpovědět
  20. omezení počtu inzerátů

    Možná by se hodilo omezit počet inzerátů na dejme tomu 3 na jednoho inzerenta, nepovolit každodenní aktualizaci inzerátu (povolit třeba až po týdnu) a kontrolovat duplicitu kontaktních informací. Je docela otrava, že na prvních deseti stránkách se trvale protáčí zboží pěti překupníků, přičemž často se jedná o serii inzerátů na totéž zboží (jeden typ filtru v pěti různých průměrech).

    Odpovědět
  21. Výsledek ankety

    Dobrý den redakce,
    tato diskuse je z března, chtěl bych se zeptat jaký je výsledek? Plánujete něco z podnětů zapracovat, ne jste už zapracovali?
    Podle mě bazar funguje dobře a již zmiňované změny jsou asi vyčerpávající.
    Já bych snad je přispěl poznámkou, která se netýká přímo bazaru. Při otevření přihlašovacího formuláře by kurzor mohl automaticky skočit do pole jména.

    Odpovědět
    • výsledek ankety

      Ano, změny se plánují, vyčkejte ještě chvíli… Bohužel jsme limitováni programátorskými kapacitami…

      Odpovědět
  22. e-shop / bazar

    Zdravim,

    nesla by udelat nova sekce bazaru, kde by byli prekupnici z EBaye? Zkratka aby se odlisilo pouzite a nove zbozi. Tim by se taky vyresil problem deseti inzeratu od jednoho cloveka po sobe. Refresh 1x denne zjevne na toto nefunguje a akorat to otravuje “slusne” lidi, kteri chteji prodat vic svych pouzitych veci. Co treba takova sekce E-Shop? Sekce Obchod stejne ukazuje ke Skodovi, tak proc mezi Obchod a Bazar nevtesnat jeste jednu sekci? Prispivalo by tam sice jen par lidi, ale zbozi by tam byla hromada.
    Dik

    Radek

    Odpovědět

Napsat komentář