Jaké bylo únorové FOTOpivo?

Po několika minulých FOTOpivech jsme se vrátili do restaurace Na kovárně a ač se to zdá divné, tak na úrovni to bylo znát. Fotograficky to bylo o dost jinde, než minulá setkání. Je jen škoda, že musíme opět změnit lokál…

Maximální fotografie
Skalda zve na účast na Maximální fotografii

Hned v úvodu připomněl Skalda, že fotografie nemusí vždy viset jen v klasických výstavních síních, adjustovaná v paspartách, ale že jí může být dobře i v mokrém sklepení na “vixlajvantových” plachtách. Ano, řeč byla o dalším ročníku Maximální fotografie, na který se právě sbírají výstavní fotografie. Na to navázal se svými ukázkami fotografického tisku na “plátno” Hamar a opět se bylo na co dívat.

Diskuse
Nad fotkami probíhala zajímavá diskuse

Po těchto velkoprostorových prezentacích pokračovala “klasická” ukázka našich prací – cestopisná kniha fotografií z Maroka, fotky Barrandovských teras, zanikající Kladenské Poldovky, východů Slunce na Sněžce, divadelního představení nebo lidí v Letenských sadech. Nad fotografiemi se rozvinula celkem rozsáhlá diskuse, v několika případech umocněná blížící se uzávěrkou na Prahu fotografickou, která je prodloužená do 15.3.

Václav Ehrlich s vítěznou fotografií
Václav Ehrlich s vítěznou fotografií

Zlatým hřebem večera byla návštěva vítěze naší soutěže o nejmilejší fotografii. Dorazil Václav Ehrlich se svoji přítelkyní a přinesl nejen vítěznou fotografii “v originále”, ale i další ukázky své práce. Za vítězství si převzal krabici s plnou verzí Zoner PhotoStudia 13. Doufám, že to nebylo naše poslední setkání a uvidíme se i příště.

Akorát máme menší problém s místem – v naší “kmenové” restauraci Na kovárně jsou salónky rezervovány jinou skupinou dlouho dopředu, čímž se nám komplikuje organizace dalších FOTOpiv. Pokud byste kdokoliv věděl o vhodném podniku, tak prosím dejte vědět – buď formou komentáře nebo přímo e-mailem. Podmínek zase tolik nemáme – nekuřácký salónek pro cca 20-30 lidí (ideálně ne “nudle”, aby se dalo stát kolem stolů) s rozumným osvětlením a slušnou dostupností MHD (širší centrum Prahy). Díky předem.

Příští setkání se uskuteční ve čtvrtek 17.3.2011 od 18:00 opět v restauraci Na kovárně. Nicméně středy jsou víceméně blokované (v dubnu není jediná volná), takže buď můžeme změnit den nebo lokál. Prosím dejte vědět v komentářích, co byste preferovali. Díky.

Foto: Zdeněk Tichý

9 komentářů u „Jaké bylo únorové FOTOpivo?“

  1. Změna lokálu

    Hlasuji pro změnu lokálu, osvětlení nic moc to samé se dá říct o jídle. Nesrovnatelné s restaurací Haštalský dědek

    Odpovědět
    • změna lokálu

      Haštalský dědek je fajn, ale jednak je blbý ten charakter “nudle” a za druhé je OK tak do 15ti lidí, jakmile se sejde víc, tak se problém s “nudlí” dále násobí 🙁

      Odpovědět
        • změna lokálu

          Jinak ale dodávám, že kdybych volil mezi Kovárnou a Dědkem, tak bych i přes jeho nedostatky skoro volil Dědka, Kovárna mi nějak k srdci nepřirostla.
          Ale pokud by někdo měl nápad na další alternativu, tak proč nezkusit 🙂

          Odpovědět
          • změna lokálu

            Prostředí u Dědka vede k demoralizaci, rozkladu a záhubě. Fotky se tam nedají dát někam vedle na stůl, kde bych si je mohl v klidu prohlídnout a podiskutovat o nich. Autor je ukáže z dálky a pak je pošle dokola, povídat o nich můžu jen s těmi, kdo sedí vedle mne a ostatní zatím klábosí o něčem jiném. V Kovárně je tma a ďábli, jen tma a ďábli. Navíc často je salonek obsazený.
            Nevíte někdo o něčem vhodnějším?

          • změna lokálu

            Už máme něco vyhlídnutého, já budu testovat asi tři možnosti na Praze 7. Možné jsou samozřejmě i jiné lokality, ale jak psal Pavel v článku, nejlíp širší centum.

  2. dobrý den

    Dobrý den,
    Rád bych se zúčastnil vašich aktivit v oblasti fotografie.
    Tedy jestli máte zájem o další členy.
    Sám jsem začal doopravdy fotit teprve nedávno.
    Ale každopádně bych se chtěl podívat na vaše fotopivo
    Mohu normálně přijít na vaší schůzku ve čtvrtek 17.3.2011 od 18:00 v restauraci Na kovárně?

    Tedy na jaké Kovárně to vlastně je.
    Ono jich je v Praze hned několik

    Děkuji a jsem s pozdravem

    Martin Poš

    zde je pár mejch fotek na Flickru:-)

    http://www.flickr.com/photos/tonda1970/

    Martin Poš

    Odpovědět

Napsat komentář