Open Air VII. – Janov – pozvánka a přihláška

Máme tady opět pozdní jaro a nastává nám čas Open Air. Ani tento rok nebude jiný a připravili
jsme pro vás další, tentokráte již sedmé, pokračování tohoto nekonečného seriálu.

V minulých ročnících Open Air jsme měli možnost pobývat v krajích brdských, na Vrchovině, Náchodsku či u Jihočeských rybníků. Letos budeme mít možnost setkat se a nafotografovat krásnou přírodu či architekturu v okolí Moravské Dyje.

Hned na začátku si tedy řekněme, co, kdy, kde, jak, kdo, za kolik a co za to a jiné organizační věci.

Co?

Open Air VII. – Janov

Kdy?

20. – 22.6.2003

Kde?

Janov u Dačic a Slavonic

Jak?

Dopravu na místo necháme na každém zvlášť, nechť každý zvolí sobě nejvýhodnější.

Kdo?

Může přijet každý, koho zajímá fotografování (v jakémkoli vývojovém stádiu), kdo chce poznat další stejně postižené lidi a má chuť s nimi strávit víkend.

Za kolik a co za to?

Budeme po vás chtít 400,- Kč za osobu a 3 – 5 fotek stejného zaměření (série) o minimální velikosti 15x21cm. Tohle vám o víkendu proměníme za postel ve srubové chatce, dvě večeře, dvě snídaně, nějaké to pivo, přednášku o dokumentární a reportážní fotografii, galerii na šňůrách, večer plný promítání a možná i nějaké to překvapení navíc.

Janov
Takže to by bylo pár základních informací a pojďme se na celou akci podívat podrobněji. Vše začíná v pátek 20.6.2003 kolem 17. hodiny v rekreačním středisku Janov. Cestu sem najdete velice snadno dle každého autoatlasu a vlastní středisko leží hned na začátku vesničky Janov vpravo od hlavní komunikace. Určitě to nemůžete minout. Po ubytování a večeři je na první večer volný program, kdy se můžete v klidu seznamovat s těmi, co ještě neznáte či se pozdravit se starými známými kamarády.

Po sobotní snídani máte opět volnou ruku ve výběru. Můžete se klidně povalovat a odpočívat v areálu rekreačního střediska, ale myslím si, že většina z vás zvolí některou z fotografických vycházek. V okolí naleznete krásná zákoutí Moravské Dyje, kde můžete najít i bohatou faunu a flóru. Kdo má raději architekturu či dokument nebo reportáž, může zvolit výlet do Telče či Slavonic. Nakonec ani Landštejn a Česká Kanada nejsou daleko, takže o fotogenická místa nouze určitě nebude.

Odpoledne po výletu, tak kolem 16. hodiny, bude slavnostně zahájena galerie na šňůrách, která se bude skládat z vašich fotografií a kdy nám budete moci něco malého říct o vzniku fotografií a o sobě. Po večeři již nic nebrání promítání svých diapozitivů. Všichni, kdo máte co ukazovat, doneste své slajdy. Večer budete mít i vy příležitost ukázat svá díla početnému obecenstvu.

Nedělní dopoledne bude v duchu reportáže a dokumentu, kdy se dozvíte jak na to. Pak už nám nezbyde nic jiného, než zabalit a plni dojmů odjet domů.

Takže ještě jednou si zopakujme co budete potřebovat. Okamžitě se přihlásit a nezapomenout na své partnery či známé, kteří by se také rádi podívali na pár pěkných fotek. Dle informací, které dostanete mailem, zaplatit zálohu a můžete začít balit. V batohu nesmí chybět 3 – 5 fotografií (série, stejný žánr), patřičný počet kolíčků na prádlo pro upevnění fotografií na šňůru a (volitelně) diapozitivy na večerní promítání. To jsou věci, které nesmíte zapomenout, jinak jste out :-). Dále je vhodné mít s sebou svojí fotovýbavu a klidně i více fotek “mimosoutěžních”. Času na prohlížení bude dost.

Na shledanou v Janově.

Napsat komentář