Open Air XI. – Jemčina 2005

Po roční pauze se naše fotografické setkání převalilo do druhé desítky a na podzim nás čeká již jeho jedenácté pokračování.

Již po několik setkání se nám osvědčilo rekreační středisko Bateria Slaný v Jemčině nad Nežárkou, takže jsme se rozhodli v tomto krásném koutě uspořádat i tento 11. díl našeho setkání. Opět díky aktivitě Petra Kříže se budeme moci podívat do tohoto kouzelného prostředí u Nežárky, kde nejeden fotograf najde překrásné zákoutí, ranní mlhy, rybníky, architekturu, … no prostě spoustu námětů, na které bude ochoten vypotřebovat metry filmů či nějaké to mega ze svých karet. A nejen to.

Letošní 11. pokračování Open Air proběhne od pátku 16. září do neděle 18. září 2005.

Pokud se rozhodnete se zúčastnit této akce, přihlaste se a obratem obdržíte informační mail, kde najdete všechny potřebné informace.

Pár základních informací vám prozradím již teď. Cena pro jednoho účastníka je 450,- Kč. Za tuto cenu máte zajištěnu v pátek večeři, v sobotu snídani a večeři, v neděli snídani a dva noclehy. Na ostatní tekutiny, pochutiny a dobrůtky z baru se poplatek už nevztahuje. Příjezd účastníků bude v pátek cca od 17:00 hodin, pokud možno do 21:00 hodin kvůli vydávání večeře. Definitivní uzávěrka přihlášek a plateb je 30.8.2005. Na přihlášení máte celý měsíc, ale doporučuji svá rozhodnutí neodkládat, neb kapacita rekreačního střediska není nafukovací.

Podmínkou účasti na Open Air je jako vždy přivézt tři až pět fotografií (jednotného tématu – série) formátu 15x21cm nebo větší, z nichž se v sobotu uspořádá veřejná výstava. Také dostatečný počet kolíčků na prádlo si každý přivezte sám, abyste mohli fotografie na šňůru umístit. Promítat diapozitivy či data z vašich digitálů budeme, jak je již zvykem, v pátek i v sobotu večer. Vzhledem k tomu, že Open Air je 14 dní po konci prázdnin, věřím, že se sejde velká konkurence cestopisných sérií ze všech koutů světa i naší domoviny. Prosíme všechny promítače, aby v přihlášce uvedli počet a téma diapozitivů či dat, které budete promítat. Jak vyplývá z předchozí věty bude k dispozici i dataprojektor a notebook pro prezentaci vašich prací z CD. Pokud by se sešlo nadměrné množství promítačů, budeme nuceni omezit jednotlivé série počtem či časem, ale zatím se to vždy zvládlo a každý měl dostatek prostoru pro svoji prezentaci. Buďte ale prosím připraveni na dvě varianty vaší exhibice.

Co nás čeká a nemine kromě již zmiňovaného promítání?

Sobotní ráno a dopoledne bude ve znamení instalace vašich fotografických sérií do galerie na šňůrách (nezapomeňte si doma kolíčky). Poledne a odpoledne můžete věnovat volné zábavě, návštěvě okolí či se jen tak poflakovat a diskutovat v kempu. V pozdním odpoledni bude na pořadu vyhodnocení galerie a po večeři se již pustíme do promítání.

Nedělní dopoledne zasvětíme vzdělání fotografickému a v odpoledních hodinách se pomalu rozpustíme ke svým domovům.

Ještě něco ke galeriím

Stejně jako na 10. Open Air budou i letos galerie dvě. První klasická, kam každý účastník přispěje sérií 3 až 5 fotek jednotného tématu. Druhá, dobrovolná galerie pro „pokročilé“ je letos vyhlášena s tématem Vítězství a prohry. Zde se budou prezentovat jak jednotlivé snímky, tak i série do 5 ks fotografií na dané téma. Obě galerie budou na závěr vyhodnoceny (samostatně).

Jak se na Open Air dostat?

Autem z Prahy přes Tábor do Veselí nad Lužnicí. Na začátku města se nejede obchvatem, ale projede se centrem města a asi půl kilometru za Veselím se odbočí vlevo na Třeboň. V Lomnici nad Lužnicí se odbočí vlevo na Novosedly nad Nežárkou. Tam uprostřed vesnice vlevo na Jemčinu. U zámku Jemčina se odbočí vpravo okolo statku a alejí do kempu. Kdo pojede z východu, dá se z Jindřichova Hradce směrem na Třeboň a před obcí Mláka odbočí vpravo na Novosedly. Z jižních Čech přes Třeboň opět na odbočku za vesnicí Mláka.

Z připojené mapy je snad vše jasné, křížkem je označena poloha kempu.

Mapa Jemčiny

Pro ty, kdo snad neví co to je Open Air, tak nabízíme reportáže z minulých ročníků OA (viz související články).

1 komentář u „Open Air XI. – Jemčina 2005“

Napsat komentář