PF 2009

Vzestupy a pády, klasická životní křivka, to je tématem letošního PF…

Letošní rok byl pro mě z fotografického hlediska něčím zvláštní. Nedokážu přesně říct, čím to bylo, ale cítím, že byl v mnoha ohledech ten “lepší”, kdy se vezete po té pomyslné křivce směrem nahodu. Jen pomyslete – každý rok jsem tak nějak více či méně bojoval s tím, jakou fotku použít na PF a letos jsem se nemohl málem rozhodnout, jestli použít tohle nebo to druhé. A to všechno už na konci listopadu. To se snad ještě nikdy nestalo.

Hodně energie do žil mi vlévají aktivity, které pořádáme s naší fotografickou skupinou X-pozice – ať už jsou to výpravy, výlety nebo pravidelné domácí úkoly. Letos mám pocit, že se nám povedla spousta akcí a mám velkou radost i z výsledků, které z toho vyšly. Prostě víc hlav víc ví a v sedmi se to lépe táhne, to je známá pravda… 🙂

A nejen to, fotografie a fotografování mi letos dělaly opravdu radost… Moc bych si přál, abych nebyl sám a aby vám tenhle krásný koníček taky přinášel čím dál tím víc radosti a zábavy.

Ze všech stran se na nás valí strašák finanční krize. Že by tohle byla ta klesající životní křivka? Pro burzovní makléře určitě, ale bude tomu tak i pro nás, fotografy? Podle mě nemusí – pokud vás to baví a přináší vám to radost a potěšení, tak se určitě podaří jakékoliv problémy lépe překonat (a z minulosti známe spoustu slavných jmen, jejichž nejlepší fotky vznikly právě v době nějaké krize).

A o tom je i moje letošní přání – každý se někdy dostane nahoru a někdy zase dolů. A takhle pořád dokola. Jsou lepší roky a jsou horší, ale pokud nás něco baví a dokážeme se z něčeho radovat, tak nakonec stejně hladce přistaneme a kdo ví, třeba za takové naše životní vystoupení někdo nakonec zatleská. Takže přeju všem hladký let bez velikých turbulencí, klidně si hoďte nějakou tu kličku, přemet, výkrut, potkávačku, let střemhlav, apod., ale hlavně nakonec v pohodě dosedněte na zem.

PF 2009

1 komentář u „PF 2009“

  1. spirála

    Moc hezké! Jenom bych útěšlivě dodal, že život se nepohybuje jenom po křivce nahoru a dolů, ale již podle starých filozofů po spirále. Takže i když jsem dole (či nahoře), tak jsem v jiném bodě než při předchozím pádu (vzestupu). Ovšem otázkou je, jestli se po té spirále dá pohybovat jedním nebo dvěma směry 🙂
    Všem tedy přeji spirálovitý vzestup vzhůru!

    Odpovědět

Napsat komentář