Pozvánka na XPO 2015

Jistý klasik ve svém notoricky známém díle pravil, že “tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným”. Já sice nemám ráda zimu, ale přeci jen čeho je moc, toho je příliš. Proto budu doufat, že i nějaký ten podzim příjde a tedy naše každoroční akce, která se nazývá Xpoziční podzim, dostojí svého jména.

I letošní rok zůstaneme v malebném podhůří Šumavy, posuneme se jen o pár desítek kilometrů dále od loňského základního tábora neboli od Tvrze v Jindřichovicích. Pro tento rok jsem vybrala pro naše podzimní setkání nad fotografií Statek paní Lucie v malé vesnici Střítež blízko Volyně. Místo vypadá malebně, na statku i v jeho okolí se my i naši rodinní příslušníci budeme mít možnost “vyřádit” nejen fotograficky, ale třeba i sportovně.

2xpo 2014
Petr Jiskra – Vodní sporty

Statek sice nemá restauraci, ale i tak bude o nás po této stránce postaráno. V pátek si vám dovolím připravit nějakou tu dobrotu na uvítanou já (netěšte se na nějakou kalorickou bombu, u nás se drží dieta 🙂 a od soboty o nás bude pečovat po ránu a při večerním návratu z našich toulek paní majitelka. Obědvat budeme jako vždy tam, kam nás program či naše zájmy zavedou. Pro letošní rok máme pro vás připraveno i jedno “pivní překvapení” a myslím, že se mají chuťové pohárky našich pivařů na co těšit.

Na programu se jako vždy pilně pracuje, rýsují se zajímavé možnosti, a tak se určitě nudit nebudeme. Samozřejmě nesmí chybět ani tradiční fotografická soutěž XPO FOTO 2015 neboli výstava na šňůrách z toho nejlepšího, co se vám za uplynulý rok povedlo nafotit. Je zajímavé a zároveň i pro mě potěšující, že i když se každý měsíc scházíme na FOTOpivech, přesto si většina z nás schovává to “nej” až na XPO.

Pravidla pro zařazení do soutěže jsou také obvyklá:

2xpo 2014
Petr Jiskra – Michal David

Do soutěže může každý z účastníků přihlásit 1 – 3 fotografie (slovy jednu až tři fotografie, ne jako minule, kdy jsme zaznamenali pokusy o vytapetování výstavní mistnosti), které mohou být seřazeny do série či prezentovány jako samostatné fotografie.

Připravte se ale na to, že položíte svou hlavu na pomyslný špalek před tak vybraným publikem, jakým je všelidová porota účastníků včetně našich potomků (ano, u nás panuje plná demokracie
-neplést s anarchií- a každý z účastníků má hlasovací právo). Jediným požadavkem je, že fotografie by měly být pořízeny v průběhu posledního roku, tedy od pořádání XPO 2014.

Samozřejmě uvítáme, pokud přivezete i nějaké další (nesoutěžní) fotografie z vaší tvorby, ať už v papírové formě k vystavení, nebo v digitální, určené k promítání. Náplň všech večerů je zajištěna “svépomocí”, takže pokud budete mít nějakou zajímavou fotografickou sérii, o které byste ostatním rádi povyprávěli a skrze kterou nás provedli, tím lépe, vezměte je s sebou, prostor i čas pro jejich promítnutí se zcela jistě najde.

2xpo 2014
Petr Jiskra – Pythagorova věta

Nebráníme se ani ucelenějším audiovizuálním dílům a pokud máte nějaký zajímavý autorský videoklip či slideshow, pak i na ně dojde. S technikou si nemusíte lámat hlavu – dataprojektor, projekční plátno, kolíčky a šňůry patří k našemu základnímu vybavení a opravdu je vozit nemusíte. Snad jen v případě, že budete mít touhu prezentovat klasické diapozitivy, vezměte vlastní projektor (či se s námi raději předem domluvte).

Mezi další naše fotografické radovánky na XPU také již neodmyslitelně patří tři témata, která vždy prověří jak představivost fotografa, tak především publika. Pro ilustraci a pro ty, kdož si loňskou galerii zapomněli prohlédnout, jsou v tomto článku uveřejněny fotky vítěze z loňského roku. Dříve jsme tato témata vyhlašovali vždy při příjezdu, vloni jsem pravidla trošku upravila a dalo by se říci, že i ztížila. Jedno téma se vždy losovalo před večerním promítáním a tedy ubylo času a možností k realizaci. Přiznám se, že letos na vás budu o něco hodnější, ale změna bude 🙂

Tak a teď něco těch nejdůležitějších informací:

Datum konání: 25. – 28. září 2015

Stravování: polopenze a snídaně – v pátek připravím něco k zakousnutí já, v sobotu a v neděli máme objednánu snídani a večeři, v pondělí pouze snídani.

Cena:

  • dospělí: 1250,- za pobyt
  • děti do 15 let: 625,- za pobyt

Záloha:

  • dospělí: 500,- / osoba (450,- + 50,- paušál na ostatní náklady)
  • děti do 15 let: 250,- / dítko

Platba:

Po zkušenostech z minulých let budeme vybírat zálohu, doplatek se hradí přímo v penzionu (pouze hotově). Tato záloha je nevratná, v případě nedojezdu bude využita jako storno poplatek. Doporučuji si sebou vzít dostatek hotovosti, bankomaty jsou sice v současné době “na každém rohu”, ale protože přeci jen budeme bydlet trošku dál od “civilizace”, nemusí být vždy ten správný roh dostatečně blízko v tom správném čase.

Uzávěrka přihlášek: 30. srpna 2015

Přihlášky zasílejte na email oa@paladix.cz s udaným počtem osob. Tentokrát více než kdy jindy platí ono známé olympijské úsloví “kdo zaváhá, nejede”, neb někteří nedočkavci se nahlásili již v předstihu 🙂

Termín pro zaplacení zálohy je do 10. září 2015. Číslo účtu a variabilní symbol pro platbu vám zašlu při potvrzení vaší přihlášky.

1 komentář u „Pozvánka na XPO 2015“

  1. Obsazeno

    Letos se oproti minulým rokům podařilo naplnit kapcitu velmi rychle, děkuji všem přihlášeným a bohužel ostatní jedině se svým spacákem do herny :-).

    Odpovědět

Napsat komentář