Pozvánka na XPO 2018

Blíží se podzim a s ním i náš pravidelný každoroční fotografický prodloužený víkend. Letos to bude víkend svatováclavský, takže kdo z vás ještě neví, co bude ve dnech 27. 9. (od večera) až 30. 9. (do poledne) dělat, nezoufejte, právě jste to vyřešili – jedete s námi na XPO. 🙂

XPO 2017

Pro ty, co nevědí, o co jde – jedná se o společné posezení, pochození, pofocení, popovídání a požasnutí (a v některých případech i poležení) nad fotografiemi, při společných či naopak zcela individuálních výletech (jak ctěná libost, nikoho do ničeho nenutíme), kdy se přes den někde flákáme (přesněji tedy – poznáváme krásy naší země) a po večerech zíráme na fotky či do večeří a sklenic.

Nudit se nebudou ani rodinní příslušníci, opravdu jde spíš o výlet s fotografickým programem, netřeba se bát, že děti budou muset celý den sedět a zírat do zdi. 🙂 Co se týká denního programu – určitě bude několik variant, takže kdo se necítí na vycházku přírodou, může v klidu strávit den v centru Písku, nebo naopak, kdo má dojem, že lidí kolem má plné zuby, nemusí vystrčit nos z chaty.

XPO 2017
Toto není Frigo na mašině, to je DiCaprio před ponorem…

K programu samozřejmě patří (již od dob Open Airů) fotovýstava, kdy každý účastník může vyvěsit svá nejlepší díla na šňůrovou galerii a ryze anonymně ohodnotit dílka kolegů a soupeřů. Samozřejmě platí to, co na předchozích XPO – nejvíce tři fotografie, optimální formát 20×30 či 30×45 cm, adujstace dle libosti, ale tak, aby je bylo možné zavěsit na šňůry. Samozřejmě i nadále platí, že na místě bude dataprojektor, takže kdo máte co zajímavého k prohlédnutí, vezměte data s sebou, čas na promítání se určitě najde – zde platí heslo “národ sobě”, takže co si nepřivezeme, to si také nepromítneme…

Chata Živec
Gril je opravdu velký a už se na nás těší.

Totéž platí i o jakémkoli dalším příspěvku k programu – pokud někdo máte zájem uspořádat přednášku na fotografické téma, přibalte si podklady, pokud někdo budete chtít uspořádat malý workshop, nestyďte se a vyzkoušejte si své lektorské schopnosti na nás ostatních.

Součástí programu bude opět i vyhlášení “lokálních fototémat”, na jejichž ztvárnění máte dobu pobytu s tím, že v sobotu večer odevzdáte data k tisku, fotografie ve formátu 10×15 vytiskneme, náčelník je naadjustuje na kartony a v neděli dopoledne proběhne malá vernisáž a vyhodnocení nejlepší série a jejího autora.

XPO 2017

Takže kde a kdy? Letos to bude Chata Živec, jen několik kilometrů od centra Písku. Cena za noc a osobopostel je 220 Kč plus fixní poplatek 50 Kč na náklady při tisku fotek a podobně.

K nákladům si samozřejmě ještě musíte připočítat stravu, která je zcela ve vlastní režii, k dispozici bude nějaká kuchyňka, vařič, lednice – a hlavně venku ohromný krytý gril.

K pití budeme mít sud z Protivína, Platan 11° patří mezi ta pitelnější piva, takže ani v tomto ohledu se snad není čeho bát. Jakékoliv další organizační detaily lze domluvit individuálně.

Tak ještě jednou: Chata Živec

Pár fotek zvenku, když jsme byli prozkoumat terén: Katox – Chata Živec

Pro inspiraci: XPO 1015

Pozvánka na XPO 2017

Pokud někdo chcete jet, ozvěte se Katce na mail katox (kyseláryba) aaweb (tečka) cz a domluvíte detaily, volné pokoje i postele ještě jsou.

Těšíme se vás.


Doprovodné fotografie dodali: Zdeněk Tichý, Katka Olexová a Pavel Kutina.

Napsat komentář