Richard Beneš – FOTOGRAFIE

Pozvánka na výstavu fotografií, kterou můžete spojit i s rodinným výletem a návštěvou botanické zahrady.

Na břehu říčky Bačovka
Na břehu říčky Bačovka

Na výstavu se dostanete nejlépe tramvají č. 18 a 24, zastávka Botanická zahrada. Je umístěna ve výstavním skleníku Botanické zahrady Univerzity Karlovy v Praze 2, Na Slupi 16. Bezbariérový přístup bude po dohodě možný vchodem z Benátské ulice. V ceně vstupného je i prohlídka botanické zahrady, takže výstavu fotografií lze spojit i s rodinným výletem.

Prezentované černobílé i barevné fotografie jsou vybrány převážně z tvorby několika posledních let. Je vystaveno cca 100 fotografií. Poměr vystavených fotek je ¾ barevných a ¼ ČB. Formát vystavených fotografií je 26×30 cm (ze 6×7) a 26×39 cm (z kinofilmu). Černobílé fotografie zvětšuje autor doma na matný papír Fomatone MG Clasic 30×40 s barytovou podložkou, kterou pak napíná na skla a suší asi týden. Formát pak je přibližně 28×34 cm. Poměr fotografií zhotovených z kinofilmu a středního formátu je přibližně stejný. Barevné fotografie jsou udělány na Fuji Frontier u firmy ULTRALAB & SYN. Všechny fotografie jsou adjustované na šedém podkladovém kartonu 50*60 cm. Uprostřed výstavy je cyklus 48 barevných fotek, které jsou rozděleny po 4 do souvisejících celků. Po obvodu jsou vystaveny černobílé fotografie.

Richard Beneš se narodil v roce 1951 v Praze. Od mládí se věnoval fotografii. Dokud mohl, byl mu nápomocen jeho otec, také nadšený fotoamatér. Dnes je členem Svazu českých fotografů a elévem v 1. ČKFK – Nekázanka, kde sbírá zkušenosti. Fotil s Praktikami L-2, nyní pracuje převážně s kinofilmovými Pentaxy (MZ-5, MZ-7 a ME) a Zenza Bronicou GS-1 (6×7). Jak sám říká: “Technika mi pomáhá, ale rozhodně to není vše. Technika je o komfortu obsluhy, přesnější expozici a kresbě objektivu. Jde spíše o to, zda, jak a co člověk vidí.“ Je amatér, fotografováním se neživí.

Richard Beneš – FOTOGRAFIE
Kde: Výstavní skleník Botanické zahrady Univerzity Karlovy
Kdy: 4.1.2002 až 27.1.2002
Otevírací doba: Po – Ne od 10 do 16 hodin
Vstupné: 10, 15 a 20 Kč
Téma: krajina a její detaily, městská zátiší

Více informací o autorovi je na http://richben.hyperlink.cz. Zde by se na začátku ledna měly objevit i vystavované fotografie.

2 komentáře u „Richard Beneš – FOTOGRAFIE“

  1. SLEVA a hlavne oprava

    Velmi se omlouvam, ale spatne jsem predal podklady o cene vstupneho do Botanicke zahrady. Spravna vyse je pouze 5.-, 10.- a 15.- Kc.

    Jinak vernisaz probehla OK a navstevnost o vikendu taky usla. Cast vystavnich fotografii jsem dnes (na Tri krale) umistil na svuj web, vcetne doprovodnych textu k vystave.

    A jeste jednou se omlouvam…..

    Odpovědět
    • RE: SLEVA a hlavne oprava

      Nic se neděje. Vstupné je levnější, to může jen potěšit. A i kdyby nebylo, je to stejně jen taková symbolická částka.
      Jinak mně se vernisáž i celá výstava moc líbila. Donutí člověka zastavit se a popřemýšlet o věcech banálních i závažných. Proto ji všem v dnešní uspěchané době doporučuji.

      Odpovědět

Napsat komentář