Srpnové FOTOpivo

Toto pivo se neslo ve velmi komorním duchu, ale myslím, že i ani tak nepozbylo z atmosféry piv minulých.

srpnové fotopivo
Foto Pavel Kutina

Bohatá a tentokrát i společná večeře odstartovala čilé debaty nad jednotlivými ukázkami našich fotografických úlovků. Jako první prezentoval své fotky Michal (MKR), tentokrát nepřinesl nic z jeho oblíbené fauny, ale velmi podařený výběr z letošního FOTOtvrďáka. Po Michalovi následoval Jakub se svou excelentní sérií z každoročně konaného Dixilendu na Berounce z Řevnic.

Po obou předchozích autorech, jejichž fotky byly laděny do pastelových barev, přišel čas na černobílé pokoukání. Začala jsem já s fotkami z Hummer centra, poté nám ukázal Bitovod sérii fotek ze Dřevorubeckých slavností z Pece pod Čerchovem. Nad těmito fotkami se rozproudila živá debata o způsobu ořezu a umístění hlavních aktérů, ovšem naše námitky autor neuznal a trval na původním provedení řka, že tomu nerozumíme.

Následoval Zdeněk Tichý, který nám předvedl několik zkušebních výřezů ze své výstavy ve Tmani. Velmi zajímavé studie. Po Zdeňkovi nás ze světa černobílé fotografie přenesl do tvrdé reality Martin Valent s fotkami z Londýna s názvem PŘITUHUJE.

srpnové fotopivo
Foto Pavel Kutina

Netradiční pohled na různé zákazy, příkazy a omezení seřazené vedle sebe působil velmi zvláštně. Jako poslední před nás předstoupil Pavel Pola se svým dlouhodobým projektem “Hlavní nádraží”. Tomuto tématu se věnuje již delší dobu a tentokrát nám přinesl ukázat další pokračování.

Jak vidíte, i přes prázdninový termín bylo na co koukat a určitě se těšíme na vaše úlovky z prázdnin a dovolených. Tentokrát na zářijovém FOTOpivu, které se bude konat 15.9. jako obvykle v restauraci Na kovárně s tradičním začátkem v 18 hodin.

Napsat komentář