Starší verze DxO FilmPack Essential zdarma

DxO společně se Sony připravilo akci, kdy můžete získat FilmPack 3 Essential do konce října zdarma a FilmPack 4 se slevou 30 dolarů.

FilmPack je aplikace (případně plugin do DxO Optics Pro, Photoshopu, Lightroomu nebo Aperture), která aplikuje na digitální fotografie vzhled analogových filmů. Společnost DxO je proslulá až vědeckým přístupem ke zpracování digitálních fotografii a tomu odpovídá i pojetí FilmPacku. Součástí simulací filmů je barevné i tonální podání a zrno odpovídající originálu. Každý film je reprezentován předvolbou, která nastaví všechny parametry, ale pokud se rozhodnete do nich zasahovat, máte možnost použít podání jednoho filmu se zrnem druhého a rovněž ovlivňovat kontrast a expozici. V případě barevných simulací můžete ještě zasáhnout do sytosti, u černobílých filmů pak přidat barevný filtr a tónování. Použití samostatné aplikace je triviální — otevřete fotografii, zvolíte film, případně poladíte jednotlivé parametry a výsledek zase uložíte. Na vstupu může být fotografie ve formátu JPEG nebo TIFF a stejné formáty jsou podporované i při ukládání.

DxO v rámci společné propagační akce se Sony nabízí ke stažení zdarma starší verzi FilmPack 3 v nižší edici Essential. Ta oproti vybavenější edici Expert nabízí zhruba jen polovinu simulací filmů, méně barevných filtrů pro ČB filmy a postrádá některé nástroje jako odstranění šumu, color mixer a vinětace. „Platbou“ za tuto jinak povedenou aplikaci je odevzdání emailové adresy, na níž obdržíte aktivační kód. Takto získanou verzi 3 nelze upgradovat na novější verze.

DxO FilmPack 3
DxO FilmPack 3 v akci

Pokud se vám FilmPack zalíbí, současně probíhá i slevová akce na aktuální verzi 4, kdy s kódem SONY092013 ušetříte 30 dolarů. Nová verze přidává spíše efektové prvky, jako jsou textury, pronikání světla na film, rámečky a selektivní neostrost. Základní parametry se rozšířily o nastavení „vibrance“ a mikrokontrastu. Dále přibyla možnost ořezávání, tisku a tvorby záchytných bodů (snapshotů), ke kterým se v rámci zpracování snímku můžete vracet, případně si je porovnávat s aktuální verzí. Některé z těchto funkcí jsou k dispozici jen v dražší edici Expert. V neposlední řadě se vylepšilo také uživatelské rozhraní, které je ve starší verzi — řekněme si to na rovinu — poměrně nepěkné.

Obě akce trvají do 31. 10. 2013.

5 komentářů u „Starší verze DxO FilmPack Essential zdarma“

  1. nefunguje

    Tak nevím, ať píšu získaný kód, jak chci, tak se mi to nespustí ani samostatně, ani jako součást photoshop elements 11. Nevíte někdo, co s tím?

    Odpovědět
    • už funguje

      Beru zpět. Nevím proč, ale na notebooku to funguje v pohodě.:) Asi budu muset upgradovat počítač…

      Odpovědět

Napsat komentář