Úvodník 3.9.2001

Milí fotografové,

skončilo léto – doba prázdnin, a začal nám školní rok. Do školy jdou i čtyři vaše oblíbené fotografické servery. Protože PhotoArt minulý rok nic nedělal, jen si kreslil po lavici a házel po třídě vlaštovky, posadila ho paní učitelka letos do jedné lavice s třídním premiantem a šprtem PALADIXem, který celý minulý rok poctivě pracoval a nosil všechny domácí úkoly. Do stejné třídy s nimi chodí i ukecaný diskusní server FotoPrůvodce a příslovečně fotosoutěživý Pohár tety Kateřiny.

Všichni jsme ještě plni dojmů z prázdnin a tak se předháníme ve vyprávění o tom, kde jsme byli a jaké to bylo. Chlubivý Zdenek líčí své zážitky ze Sicílie, i když všichni víme, že tam byl již loni a jen tak čeří vodu, Jája zase s holkama švitoří o tom, co se dělo v Popradu na Letní škole fotografie a všichni se těšíme na víkend, až pojedeme s Milanem Sýkorou do Broumovských stěn. Ale jako v každé správné škole už přichází do třídy paní učitelka, klepe ukazovátkem do katedry pro zjednání klidu a první hodina z předmětu Čudlíkování na téma: Co je vlastně digitální obrázek začíná.

Na těchto stránkách vám chceme zprostředkovávat vše, co se v naší škole stane. Zejména kvalitní informace o dění ve světě fotografie. Stranou by však nemělo zůstat ani zařizování společných besídek, výletů a podpora různých individuálních i kolektivních fotografických projektům. Těšíte se? My ano.

Napsat komentář