Vyšel pátý Temnokomorník

9. března 2011 vyšlo páté číslo časopisu Temnokomorník s portfoliem Petra Helbicha.

Temnokomorník č. 5
Temnokomorník č. 5

Když se loni objevilo první nesmělé číslo, mnoho lidí mu prorokovalo nedlouhé trvání. Temnokomorník si však za rok své existence díky odlišnosti od běžné časopisecké produkce zahlcené reklamou vydobyl pevné místo na slunci a mě nesmírně těší, že mohu představit pátého Temnokomorníka, který druhý ročník zahajuje s několika novinkami.

Především se nám podařilo podstatně navýšit počet prodejních míst a to po celé České republice díky spolupráci s distribuční společností PNS. Kompletní seznam prodejních míst najdete na našich webových stránkách v sekci „distribuce“. V trafikách PNS se však bude aktuální Temnokomorník prodávat pouze jeden měsíc. Ti, kteří jej koupit nestihnou, mohou využít našeho nového eshopu.

Jako existenčně naprosto nutné se ukázalo zvýšení ceny na 79,- Kč, které na druhé straně vyvažuje nárůst počtu stran časopisu a jeho lepší dostupnost. Stále je však Temnokomorník nejlevnějším fotografickým časopisem u nás a stále bez jakékoli reklamy!

Temnokomorník č. 5 - ukázka
Ukázka obsahu – Clyde Butcher

A teď konečně k věci, v pátém Temnokomorníku se můžete těšit na rozhovor s Clydem Butcherem, zamyšlení na téma duchovní cesty fotografie z pohledu východní a západní filozofie, tipy na zajímavé autory a jejich knihy počínaje Anselem Adamsem přes již zmíněného Clyda Butchera, Martina Martinčeka k mladému Filipu Solovjovi z Estonska. Jako novinku jsme pro vás připravili netradiční soutěž s podtitulem „Obrazofilie aneb čteme svět v obrazech“.

Čudlíkáře potěší unikátní fotografie a informace o velkoformátových kamerách z produkce Meopty – známé Magnoly, prototypu Grandiny a vojenského DFP 50. O fresnelových čočkách a jejich použití pojednává druhá část třídílného seriálu o matnicích.

Jako vždy uzavírá časopis portfolio a rozhovor, tentokrát s Petrem Helbichem, který patřil mezi nejbližší Sudkovy přátele.

Temnokomorník nabízí zajímavé čtení nejen pro milovníky klasiky, ale pro všechny milovníky fotografie!

Temnokomorník č. 5 - obsah
Obsah čísla

Karel Rodinal
Šéfredaktor
www.temnokomornik.com
info@temnokomornik.com

2 komentáře u „Vyšel pátý Temnokomorník“

Napsat komentář