FOTOpivo – květen 2009

Květnové FOTOpivo bylo trochu neobvyklé, neboť jeho hlavní náplní byla vernisáž výstavy fotografické skupiny X-pozice. Kromě toho jsme si samozřejmě opět popovídali o fotografování a fotografiích nejen v kruhu “tvrdého jádra”, ale také s některými milými hosty.

Chosého proslov

Tradiční místo našich setkání, holešovická restaurace Na kovárně, protentokrát splnila i funkci “výstavní síně”, kam jsme zhruba po roce opět pověsili necelou třicítku našich fotografií. Po nezbytném občerstvení jsme tedy večer zahájili vernisáží této výstavy. Úvodního slova se ujal Chosé a jak vidno i z ilustračních snímků, jeho proslov se určitě nedal označit za nudný. Pak už se všichni vrhli na fotografie, kvůli kterým se ostatně scházíme. Protože výstava není monotematická a i formálním pojetím se jednotliví fotografové notně odlišují, zdálo se, že si každý našel to svoje a debatovalo se poměrně hojně.

Prohlídka fotografií

Od vystavených fotografií se samozřejmě diskuze v jednotlivých hloučcích rozšířila i na řadu jiných témat. Hosty FOTOpiva byli mimo jiné i členové Klubu fotografů amatérů v Žižkově (KFAŽ), takže řeč přišla na jejich akce, jako byl “Jeden den na Žižkově”. Nechyběl již prakticky tradiční účastník FOTOpiv Vláďa Skalický, u kterého se můžete také prakticky stoprocentně spolehnout, že chystá něco zajímavého. Také Jakub s Bitovodem a Richardem měli o čem vyprávět, protože jen o několik hodin dříve absolvovali fotografování jednoho netradičního a velmi zajímavého industriálu.

Pokec a dort

Po všech stránkách příjemný večer skvěle doplnila sladká tečka v podobě dortu, který nám všem nadělili u příležitosti vernisáže Bitovod s Kačkou. To sice není obvyklá součást FOTOpiv (i když palačinky bývají obvykle k mání :), ale i tak se těšíme na to příští, které už se bude odehrávat plně v duchu nedávno vyhlášených změn. Pokud vás tato akce zaujala, budeme rádi, když přijdete mezi nás – pozvánka s podrobnostmi se tu již brzy objeví.

4 komentáře u „FOTOpivo – květen 2009“

  1. Fotky

    No nezlobte se na mne, ale i jako dokument fotopiva by měly být ty fotky alespoň trochu ke koukání, tyhle šedivky mě na fotoserveru uráží…

    Odpovědět
    • fotky

      Učili mě, že na klasické čb fotografii by měla být černá i bílá, aby to nebyl šedák. Ona tam je, ale připouštím, že ty fotky vypadají divně, do šeda prostě jsou. Čím to je?

      Odpovědět
      • fotky

        Tipuji malý kotrast – u klasiky by se řešilo změnou gradace papíru, u digitálu kombinací tahátka kontrast, úrovně a křivkování.

        Odpovědět
        • fotky

          jj, o tom jak to napravit se nepřu, spíše mi vadí, že něco takového přešlo přes editora článku…

          Odpovědět

Napsat komentář