Fotografická soutěž a výstava: “Přírodní krásy Evropy”

Tisková zpráva občanského sdružení Jsme částí Země 1. 3. 2013 Plzeň.

Fotografická soutěž „Přírodní krásy Evropy“

Nový projekt „Přírodní krásy Evropy“ připravilo občanské sdružení Jsme částí Země. Jde o fotografickou soutěž, která je otevřená pro amatérské i profesionální fotografy, kteří mohou své autorské fotografie v elektronické podobě zaslat emailem do konce října. Pro autory nejlepších fotografií čekají zajímavé a hodnotné ceny. V porotě zasednou známí plzeňští fotografové přírody. Součástí projektu je i výstava nejlepších fotografií v plzeňské Galerii Bílé nároží. „Přírodní krásy Evropy“ jsou součástí projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

Záměrem projektu je ukázat fotografie z přírodních scenérií všech evropských zemí pohledem českého fotografa, ze země, kde má krajinářská fotografie tradici. A to vše na jedné výstavě, která nechá vyniknout rozmanitosti přírody našeho kontinentu.
Nápad vznikl na cestách po Evropě a při výstavách fotografií z cest vlastních, ale i jiných cestovatelů, které jsme pořádali. Vždy se, ale jednalo o výstavu z jedné nebo jen několika zemí.
Cílem finální výstavy je představit Evropu jako celek a doprovodnými texty o vztahu člověka k přírodě.

Celkem se uskuteční 3. ročníky této fotosoutěže spojené vždy s výstavou. Vyvrcholením projektu bude velká výstava v nově zrekonstruovaném kulturním centru Světovar v roce 2015, což bude i velká příležitost pro prezentaci tvorby pro zúčastněné fotografy. Součástí projektu budou i doprovodné akce, a v plánu je i vydání knižní fotografické publikace.

Sdružení Jsme částí Země připravuje zajímavé kulturní akce na podporu ekologie již od roku 2005. V rámci projektu se již uskutečnili v Plzni čtyři ročníky celoročních kulturně-ekologických festivalů „Jsme části Země“ a mnoho dalších akcí. Jako hosty našich pořadů zveme zajímavé osobnosti – cestovatele, fotografy, ekology a umělce.

Více informací o celém projektu a pravidla soutěže naleznete na našich webových stránkách.

Jsme částí země, o.s
Kulturní a ekologické projekty
E. Krásnohorské 25, 323 11 Plzeň

Napsat komentář