FOTOpivník 2022 začal – výsledky březnového kola

Na rozdíl od prvního letošního setkání, které bylo zároveň i prvním setkáním po dlouhé době a evidentně se hodně lidí těšilo a navíc nebylo svázáno s tématem, nebyla účast na prvním bodovaném soutěžním kole tak velká. Jasně se ukázalo, kdo je skalním příznivcem a nebojí se jít s kůži na trh. Na stole se objevilo 8 soutěžních fotografií (sérií) na téma Jaro.

S naprostou převahou a musím říci, že naprosto zaslouženě vyhrál Bitovod se svojí humornou sérií Jar o piatej. Jako vždy jsem trochu trnul, když se mě Pavel večer před FOTOpivem ptal, jaké je vlastně téma. Spojení jara, Bitovoda, jeho fotografického myšlení a lehkého presu pro vytvoření soutěžních fotek mě děsila. V mysli mi probíhaly všemožné Pavlovy minulé série s nádechem Hichcocka, Warhola a poezií Járy Cimrmana… no, moc jsem se nevyspal. Pavel nezklamal a zároveň překvapil. Parádní, tentokráte by se dalo říci, prosluněná série s vtipem. Skvělá práce a zábava pro všechny přihlížející. Díky!

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je 01_jar_v_zahrade_m.jpg.Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je 02_jar_o_piatej_m.jpg.Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je 03_jar_na_desiatu_m.jpg.
Bitovot – Jar o piatej

Druhé místo obsadil další zkušený FOTOpivník Zdeněk se svým cyklem Jaro industriální. Klasická a dobře udělaná Zdeňkova nadsázka a humor. Tentokráte to byla kombinace přírody a industriálu. Těsně v závěsu, na třetím místě byl Tomáš s trochu morbidní, ale hodně vtipnou sérií Mami pomoc! Bramborou medaili si odnáší Laci se Zrozením jara.

Jakub – Svátky jara

Výsledky březnového kola FOTOpivníka roku 2022

PořadíJménoTémaNázevZajímavostBodů celkem
1. (47)BitovodANOJar o piatejNE10
2. (34)ZdeněkANOJaro industriálníNE8
3. (32)TomášANOMami pomoc!NE7
4. (30)LaciANOZrození jaraNE6
5. (16)JakubANOSvátky jaraNE5
6. – 7. (7)ŠakalANOSex a jeho důsledkyNE4
6. – 7. (7)Kateřina BožskáANOVítání jaraNE4
8. (6)MarkoANOUko JešitaANO6

Napsat komentář