FOTOpivo – leden 2013

Po prosincovém půstu a Novoročním FOTOcouru jsme se na konci ledna opět sešli v salonku na Kovárně.

Nejprve to vypadalo, že se budeme bát ve čtyřech lidech, ale trpělivost růže přináší a tentokráte přinesla i fotografie. Delší pauza, kterou jsme si dopřáli od listopadu, byla znát a je vidět, že máme všichni hlad po fotkách a setkáních, takže nakonec se salonek zaplnil skoro do posledního místa a „výstavní stůl“ se začal plnit prvními ukázkami. K vidění byly domácí ateliérovky, zátiší, abstrakce i neobvyklé kousky experimentující s barevnou tonalitou a provokující hloubkou ostrosti. Rozvinuta byla i obří panoramata či série rozpadajícího se industriálu citlivě zpracovaná HDR technikou. Nezapadly však ani klasické dokumenty, krajiny, portréty a jiná, řekněme klasická témata.

Fotopivo 2013
Fotopivo 2013
Fotopivo 2013

Rozsahem, komentáři a diskusí se trochu vymykala cestovatelská ukázka Zdenka Bakšteina z dálného východu. Již delší dobu jsme v X-pozici diskutovali o nějaké nepatrné změně formátu FOTOpiva a Zdenek nám nejen touto ukázkou nahrál, ale i vyhověl našemu přání. Některé z našich příštích setkání pojmeme jako filmový večer a Zdenek nám promítne své záběry z cest. A jak ho znám, vše okoření poutavým vyprávěním. Doporučuji proto sledovat Paladix a domnívám se, že vše by mohlo vyjít již v únoru, ale nechme se překvapit, Kačka právě domlouvá možné termíny.

Fotopivo 2013
Fotopivo 2013
Fotopivo 2013

Po zhlédnutí všech fotografií zbyl čas i na další diskuse ohledně aktivit a mohu prozradit, že se můžete již brzy těšit na novou FOTOsoutěž o ceny.

Nezbývá než konstatovat, že se vám první letošní FOTOpivo velice povedlo a budu doufat v další zdařilé pokračování s hojností fotografií.

Napsat komentář