Jeden den v životě České republiky

V “Jeden den …”, 28.října letošního roku, spojí svoje síly a schopnosti několik desítek špičkových českých fotografů, dokumentaristů a reportérů, aby ve 24 hodinách zachytili historickou “momentku” naší země. Práci profesionálního týmu doplní i výběr nejlepších fotografií veřejné soutěže vyhlášené k projektu.

Fotografujete? Připojte se k nejlepším českým profesionálům a od nedělního poledne 28. října 2007 do poledne následujícího dne zaznamenejte zajímavým způsobem život ve vašem okolí. Náměty a inspiraci i bližší informace najdete na www.1den.cz. Pokud vaše snímky budou mít žádoucí obrazovou a technickou kvalitu, stanou se součástí jedné z našich největších fotografických a dokumentárních akcí v současnosti. Projekt “Jeden den v životě České republiky” uvidí v podobě velkoformátových zvětšenin v českých městech i v zahraničí přibližně milión návštěvníků. Buďte jeho spolutvůrci!

jeden den
Tak to je určitě výzva pro nás, amatérské fotografy, jak můžeme přispět k velké dokumentační akci v naší republice. Nejedná se o žádnou soutěž, ale i tak by pro mnohé mohlo být dobré vidět srovnání s ostatními amatérskými fotografy či dokonce profesionály. A dostat se do publikace nebo dokonce na výstavu? Neláká vás to? Mě teda určitě ano, jdu do toho a doufám, že se ve výběru objeví někdo z vás, čtenářů Paladixu.

Veškeré potřebné info k projektu naleznete na výše uvedeném odkazu. Přeji dobré světlo, bystrou hlavu a pevnou ruku v ten správný okamžik.

1 komentář u „Jeden den v životě České republiky“

  1. trochu škoda

    Jediné,co mi kazí pocit z této velmi zajímavě vypadající akce, je to, že se příjímají jen snímky v digitální podobě. Stejně tak mě trápí fakt, že na případné výstavě bodou jen digitální printy.

    Pro fotografa, který používá film a nemá kvalitní skener je dost velký problém převést fotografii na digi v rozumné kvalitě… Jistě, jsou možnosti si je nechat naskenovat, třeba u fotoškody. Ale kdo by dal z ruky svůj cenný negativ a ještě k tomu ke škodovi, že…

    Krom toho mi přijde zvrhlost koukat se na fotografie focené třeba na hp5, které jsou následně vytištěny na tiskárně. Rád bych viděl kvalitní fotografie pěkně na kvalitním barytu, bez skla a pěkně nasvícené (bez odlesků!)

    doufám, že se svým názorem nejsem sám!

    Odpovědět

Napsat komentář