Letní fotoúkol: fotka z dovolené, z prázdnin

Nejen zemědělci, i fotolaby mají v létě žně. Dovolenou si bez fotoaparátu už ani nedovedeme představit. Na dovolené fotí všichni, fotoaparáty vytahují i ti, kdo v nich mají nedofocený film ještě od Vánoc. Našeho letního fotoúkolu se proto může zúčastnit úplně každý. Nikdo se nemůže vymlouvat.

Když jsme jako děti přišli po prázdninách do školy, jedna z prvních věcí, která na nás čekala, bylo slohové cvičení “Co jsem dělal o prázdninách”. Vraťte se s námi do školních let. Místo slohového cvičení nám ale pošlete fotografii.


Manželé Medvídkovi na dovolené

Může na ní být cokoli, co jste vyfotili letos v létě, na dovolené nebo na prázdninách. Nebo i na krátkém výletě. Může to být třeba krajina či kulturní památka, kterou jste navštívili, mistrně zachycená. Nebo třeba vůbec ne mistrně, ale zato zajímavě. Může to být reportážní fotka z prázdninové akce nebo objektivem fotoaparátu zachycený nějaký neobvyklý jev, na který jste narazili. Byli jste třeba na Sahaře a sněžilo tam? Nebo aspoň pršelo? Sem s tím! Podařilo se vám vyfotografovat něco humorného? Třeba jak Pepa padá do rybníka? Nebo jak byl vymóděn pro divadelní představení na táboře? Chceme to vidět! Zkrátka může to být úplně jakákoli fotografie, kterou považujete za zdařilou nebo nějakým způsobem zajímavou. Jedinou podmínkou je, že musí být “prázdninová”.

Že ještě žádnou povedenou prázdninovou fotografii nemáte? Však většina léta je stále ještě před námi. Mějte fotoaparát po ruce a oči otevřené. Na vaše fotografie budeme čekat až do 1. září. Pak paní učitelka zasedne, přebere je a ty nejlepší vystaví na třídní nástěnce. Teda spíš tady, na Paladixu.

Vaše fotografie musí být ve formátu JPEG o rozměrech maximálně 800×600 bodů a 200KB.
Posílejte nám je prosím na adresu ukoly@paladix.cz do 1. září, 2004.

Prosíme, neposílejte nám úplně všechny svoje fotografie z dovolené. Jen jednu či dvě nejlepší. Nezapomínejte, že mnoho psů je zajícova smrt a stokrát nic umořilo osla.

Těšíme se na vaše snímky. S pozdravem s chutí do toho a půl je hotovo,

1 komentář u „Letní fotoúkol: fotka z dovolené, z prázdnin“

  1. skoda, ze uz je po teto akci..

    prave jsem zacala skenovat me letni snimky z vandru, po deseti letech…stale u nich brecim, vsechno bylo tak pekny…ze bych nejradsi zustala spat v lese cely rok…tak tedy priste..priste vam je ukazu…

    Odpovědět

Napsat komentář