Připravuje se první znojemský fotofestival

28. září a 29. – 30. října 2009 bude na znojemsku probíhat fotografický festival FotoFest Znojmo, v rámci kterého bude zdokumentován jeden den života na znojemsku. Součástí fotofestivalu budou výstavy, projekce filmů, besedy, a také unikátní vinné putování. Generálním partnerem festivalu je město Znojmo.

Fotofest Znojmo bude zahájen 28. září 2009 projektem 24Znojmo – v tomto dni se na znojemsko sjedou fotografové, kteří budou mít 24 hodin na to, aby zdokumentovali život na znojemsku. Výsledky své práce zašlou porotě festivalu, která vybere nejzdařilejší fotografie. Tyto budou prezentovány 29. října na vernisáži výstavy, která bude součástí slavnostního zahájení festivalu v Galerii Porozumění ve Znojmě (Slepičí trh, u vstupu do znojemského podzemí). Každý z vybraných autorů obdrží unikátní přívlastkové víno z Vinných sklepů Lechovice.

30. října odpoledne začne Vinné putování za fotografií, které bude probíhat v historickém centru Znojma, kde bude otevřeno několik autorských výstav znojemských fotografů. Na každé z výstav bude ochutnávka kvalitních vín, přičemž pokaždé to bude od jiného vinaře.

S myšlenkou znojemského fotofestivalu přišel fotograf Zdeněk Dvořák, který pro ni získal nejen zástupce města a další partnery, ale také pro něj zajistil atraktivní fotografické osobnosti, takže se účastníci festivalu mohou osobně setkat s Jindřichem Štreitem, který je známým reportážním fotografem, a také s Romanem Vondroušem, který pracuje v ČTK a byl exkluzivním fotografem olympiády v Pekingu.

Na webových stránkách http://www.fotofestznojmo.cz najdete podrobné informace o programu festivalu i informace pro fotografy, kteří se chtějí do festivalu aktivně zapojit.

Napsat komentář