Jaké bylo listopadové FOTOpivo

FOTOpivo, které se konalo 4.11.2009, proběhlo ve znamení oslav jednoho jubilea a vernisáže výstavy fotografií.

Bitovod a jeho dort

Na kovárnu dorazilo hostů požehnaně, salonek nám tentokrát stěží stačil. Kromě starých známých dorazilo po delší době i několik nových tváří a příbuzní a kamarádi vystavujících. Naštěstí se všichni postupně rozptýlili kolem vystavených fotek a tak nebyl nikdo ušlapán :-).

Shodou okolností se termín FOTOpiva sešel se dnem Bitovodových kulatin, a “oficiální” program tak odstartoval blahopřáními, potřásáním a předáváním dárků, následně pak ochutnávkou dortu, utopenců, zákusků a dalších narozeninových propriet. Ještě jednou všechno nejlepší a užij si to!

Vláďa Skalický vypráví o Výtvarnále

Vláďa Skalický se pak – jako nejpovolanější z nejpovolanějších – ujal zahájení výstavy. Ta je sestavena z fotografií, které jsme spolu se členy lanškrounského fotoklubu a jejich dalšími hosty pořídili na letošním Výtvarnále. Zmínil se o historii i účelu této dnes již tradiční akce a dostal se postupně třeba i k problematice ukázněnosti autorů ve výběru fotografií. Tu demonstroval na ukázkách z knížky, která na Výtvarnále vznikla.

Fotografie na stole

Přestože nebylo výjimečně nutné nosit s sebou fotky, našli se jedinci, kteří je přinesli a já jim za to děkuji. K vidění byl Katčin rybolov, Bitovodův nový projekt 365, Richardovy skoro scifi záběry nebo Zdeňkovy fotky z XPA. Největším příjemným překvapením byly pro mě fotky Jana Mlčocha, který byl na FOTOpivu poprvé a doufám, že ne naposledy. Zejména na jeho netradičně svícené akty byla radost pohledět.

Takže zase příště, termín a informace se tu objeví včas.

Napsat komentář