Affinity Photo efektivně 29 – skládání panoramat

Dalším funkcí pro spojování více fotografií do jedné výsledné je v Affinity Photo sestavení panoramatu. Stejně jako u minule popsaného skládání hloubky ostrosti jde o nástroj snadno použitelný a přitom dovolující elegantně zasahovat do procesu pro dosažení nejlepšího možného výsledku.

Číst dál

Affinity Photo efektivně 28 – skládání hloubky ostrosti

Stejně jako konkurenční Photoshop, disponuje i Affinity Photo nástroji pro skládání více fotografií od prostého zarovnání do vrstev přes panoramata, HDR a spojování hloubky ostrosti. Jelikož začíná jaro, které je bezesporu hlavní sezónou makrofotografů, podíváme se dnes na právě na poslední zmíněnou funkci.

Číst dál

Affinity Photo efektivně 26 – vyvolávání RAWů – tonální a místní úpravy

Stále ještě zůstaneme v personě Develop a podíváme se na další možnosti vyvolávání RAWů. Po základních úpravách, optických korekcích a vykreslení detailů se budeme věnovat trojici nástrojů pro úpravy tonality a barevnosti fotografií a také možnosti místních úprav.

Číst dál

Affinity Photo efektivně 23 – vyvolávání RAWů, úvod do persony Develop

Doposud jsme se bavili jen o zpracování klasických obrazových formátů, jako je JPEG, TIFF a další. Affinity Photo si nicméně poradí i s vyvoláním RAWů, a to díky personě Develop, jejíž uživatelské rozhraní a možnosti nastavení si dnes představíme.

Číst dál

Affinity Photo efektivně 22 – frekvenční separace

Frekvenční separace je technika, které poměrně úzce souvisí s problematikou retuší. Nelze sice přímo hovořit o retušovacím nástroji, ale úspěšnému provedení retuše může výrazně pomoci. Pojďme se tedy podívat, jak v Affinity Photo funguje a co nám může nabídnout.

Číst dál